Ed Sheeran – ÷ (Divide)

Foto: PR

Ed Sheeran er nu ude med sit længeventede album, hvorfra de første singler har lagt i toppen af diverse hitlister siden, hvilket har imponeret mange. Spørgsmålet er så, om dette tredje album lever op til forventningerne.

Divide starter ud med Eraser, som endnu engang viser en rappene Ed Sheeran, med sin akustiske guitar. Omkvædet bryder han ud i sang og så tilbage til rappen. Præcis som det foregår på Take It Back fra X. Eller en sanger med et flow skulle man måske sige?

På trods at den lidt for gentagende start, albummet ellers fyldt med mange lyspunkter. Det er specielt spændende at han har fået sine irske rødder med på nogle af sangene. Galway Girl er blandt andet med violin og en fløjte af en art. Den anden er Nancy Mulligan som er et af albummets mest opløftende sange med en god fortælling om Ed Sheerans bedsteforældre og hvordan de mødte hinanden. Man bliver lidt glad i låget af musikken.

En generel ting ved dette album er, at der nærmest ikke lav lavpunkter. Det er i og for sig den ene gode sang efter den anden, og den time albummet varer, føles som kortere tid. Divide er ganske enkelt endnu et godt album med god musik, fremragende tekster og samme gode Ed Sherran lyd.

Udgivelsesdato: 3. marts 2016 (Atlantic Records)

Tracklist:

 1. Eraser
 2. Castle on the Hill
 3. Dive
 4. Shape of You
 5. Perfect
 6. Galway Girl
 7. Happier
 8. Hearts Don’t Break Around Here
 9. New Man
 10. What Do I Know?
 11. How Would You Feel (Paean)
 12. Supermarket Flowers
  Deluxe edition
 13. Barcelona
 14. Bibia Be Ye Ye
 15. Nancy Mulligan
 16. Save Myself
5 / 6 stars