Metallica – Hardwired…To Self-Destruct

Foto: PR

5 / 6 stjerner
      

Otte år. Så lang tid siden er det Metallica sidste album. Dette fik titlen Death Magnetic. Nu er Metallica ude med Hardwired…To Self-Destruct. Et album som med sine 12 sange sammenlagt varer 1 time og 17 minutter.

Med det otte år, som Metallica har brugt på at få et nyt album ud, så er der eddermame også mange forventninger til at dette album er noget helt udover det sædvanlige. Ja der forventes vel af mange at det er på samme niveau som det legendariske Black Album. Dertil ser det også meget voldsomt ud at 11 af de 12 sange er mere end 5(!) minutter lang. De er gået all-in på kreativiteten og her specielt de lange, men i den grad også voldsomt fede og eksplosive soloer som er at finde på næsten alle sange. Dertil er attituden også kraftig.

Hvor blandt (mange) Spit Out The Bone og Here Comes Revenge har kraftfulde riffs og fede vokalpræstationer er Murder One en anelse mere tilbagelænede. Det er dog stadig ikke skruet helt ned og det er imponerende hvordan Lars Ulrich med hans trommer formår at få en så fremtræden rolle og ikke blot er et baggrundsinstrument som man desværre ofte ser. Generelt komplimenterer bandet hinanden så godt at det er tydeligt at dette album ikke er lavet fordi de er nødt til det. Det er ikke blot et album der er lavet fordi Metallica føler sig “tvunget” til at udgive noget for at gøre branchefolk og ikke mindst deres fans glade. Albummet er lavet for Metallica selv og det kan mange bands lære noget af.

Man mærker hele albummet igennem at Metallica stadig elsker at spille musik og producere kvalitet frem for at udgive for at udgive. For kvalitet, det har Hardwired… To Self-Destruct. Det emmer faktisk så meget af kvalitet at de gerne må vente så lang tid med at udgive nyt igen. Helt klart et af Metallicas stærkeste album siden The Black Album.

Udgivelsesdato: 18. november 2016 (Blackened/Universal)

Tracklist

CD 1

 1. Hardwired
 2. Atlas, Rise!
 3. Now That We’re Dead
 4. Moth Into Flame
 5. Am I Savage?
 6. Halo On Fire

CD 2

 1. Confusion
 2. Dream No More
 3. ManUNkind
 4. Here Comes Revenge
 5. Murder One
 6. Spit Out The Bone