Vinyl Floor – Peninsula

2.5 / 6 stjerner
      

Albummet Peninsula fra danske Vinyl Floor byder på det velkendte tema Utopia – Dystopia. Det bliver udgivet i Tyskland den 25. maj via Karmanian records.

Albummet starter med et instrumentalt og vellydende track, der godt kan bringe tankerne hen på en Utopisk stemning – en stemning der i direkte oversat forstand signalerer det perfekte samfund (mon der menes Utopi – Dystopi som tema?). Den første halvdel af pladen er generelt holdt glad og munter i stemningen for at fremhæve dette. Det er gjort bl.a. ved at skrue ned for guitaren og op for klaveret, ligesom den mere mørke side markeres omvendt.

Når andet track, og vokalen sættes ind, bliver jeg dog i tvivl om hvad det er jeg lytter til. Er det en anderledes form for rock, eller er jeg vidne til en optaget musical? Den til tider spinkle vokal passer ikke lige godt ind alle steder. Til gengæld er Vinyl Floor rigtig gode til at skabe stemninger. Stemninger som de desværre gerne skifter 2-3-4 gange i løbet af et nummer, hvilket kan være lige i overkanten.

Der er dog også mange gode ting ved albummet, som f.eks. deres evne til at skabe stemninger. Det lykkedes rigtig godt for dem. Også konceptet er et godt påfund, omend måske en anelse kliche og misforstået mht. Utopia og Utopi. Musikken fejler ikke noget, og instrumenterne mestres rigtig godt.

Tager man det sure med det søde, har du et ganske lyttervenligt album, der befinder sig på et helt særligt sted blandt flere genrer, som ikke ses ofte. De skal have ros for at turde skille sig ud på den måde. Desværre tror jeg albummet vil være et man hører mest i baggrunden, og derfor ender vi på 2,5 stjerner.

Tracklist:

 1. Frames and Orchids
 2. Ghost of England
 3. What lies Ahead
 4. Written in the Cards
 5. Car in the Sky
 6. Diverging Paths
 7. Force you Through
 8. In the Air
 9. Baton Rouge
 10. Dumbfounded
 11. King of Dystopia
 12. Frozen Moon