ABO – Bucket List

Foto: PR

4.5 / 6 stjerner
      

ABO – måske bedre kendt som Anders Bo: Ham der svinger guitaren ved siden af Medina, L.O.C., Suspekt, Rasmus Seebach, Stella Blackrose og Black City, er klar med sit eget guitar-album: Bucket List.

Albummets titel er ikke helt tilfældig, men er efter sigende ABO’s egen musikalske bucket list (en liste over ting man skal nå inden man dør, red.). På trods af ABO er fuldblods-guitarist, så spiller han selv alle instrumenter på pladen, men får dog lidt hjælp fra diverse kunstnere på vokal-fronten.

Det er tydeligt at høre ABO er helt sin egen. Der er ikke en gennemgående trend, eller et mode fænomen gemt i pladen, det er en rå guitar-lir, som spreder sig over hele spektret fra hard rock til pop.

Det første nummer lægger ud med en god gang rock tromme, efterfulgt af et ikonisk guitar riff, som straks sætter én i den rigtige stemning, mens Rebecca Lous kraftfulde stemme følger stemningen med på vejen. Bedst når man tror der er tale om en god gang hard rock, byder skæring nummer 2, på et noget mere stille og poppet nummer, med Søren Andersen på vokal, som i øvrigt har været med til skabe pladen i det legendariske Medley studie.

Sådan veksler numrene derudaf, og ind i mellem finder vi også helt instrumentale numre, der byder på guitar-lir, krydret med mere guitar-lir. Hele albummet er gennemgående ganske godt, og hælder til hard rock siden. Skal jeg fremhæve nogle numre jeg finder ekstra interessante, vil jeg fremhæve numrene Go Down, Shadow, Promise og Cherrytrees, som jeg personligt synes lyder fantastisk, men man må ikke undervurdere de andre numre, og bl.a. Back To Me (feat. Thomas Carlsen) er også et rigtig godt nummer.

Det er fedt at få en plade i hånden hvor artisten laver sit eget, og ikke tager hensyn til andre. Mange påstår de gør det, men her kan man tydeligt mærke der ikke bliver gået på kompromis med hvad der måtte sælge godt, eller trender for tiden. Jeg ender derfor på 4,5 stjerner.


Udgivelsesdato: 8. januar 2016 (Target)

Track list

  1. Go Down (feat. Rebecca Lou)
  2. Shadow (feat. Soren Andersen)
  3. Promise (feat. Jenny Sjöwal)
  4. Stage Right
  5. Cherrytrees (feat. Celina Ree)
  6. Grace (feat. Rebecca Lou)
  7. Cars & Guitars
  8. Stay (feat. Rebecca Lou )
  9. Back To Me (feat. Thomas Carlsen)
  10. Picks & Cows