Anmeldelse: Cold Black – From Scratch

4 / 6 stjerner
      

Det københavnske hard rock emo band Cold Black, udgav den 10 september 2012 deres EP kaldt “From Scratch”, og vi har fået mulighed får at anmelde det.

EP’en starter ud med sangen A Song Unsung, der giver en lidt rodet start grundet en guitar der pludselig skifter rytme når de går over i growl og får det til at lyde som om det pludselig ikke er den samme sang mere, men når de så er færdige skifter de tilbage og man er så på rette kurs igen som lytter.

Det forvirrende foregår heldigvis kun i den første sang. Af de 4 sange der i alt er med på denne debut EP, må de siges at være en god start for det københavnske band, der uden tvivl er inpireret en del af amerikanske Black Veil Brides. Grunden til denne opfattelse er ganske enkelt at mange af sangene sagtens kunne være skrevet af Andy Biersack (forsanger, Black Veil Brides). Dog er det svært efterhånden at lave noget musik som ikke bliver ledt over i tanker på et andet band.

Ep’en er også fyldt med growl. Men ikke på den er overfladiske måde så det fylder en hel sang. Det er derimod dæmpet så det kun er de steder hvor det, så at sige, passer ind i sangene og man når ikke at blive træt af det før de starter igen.

“From Scratch” er et professionelt udspil, det bliver i den grad spændende at høre mere fra dem når de udgiver deres næste EP eller et eventuelt debut album. Cold Black kunne godt gå hen og blive store i 2013. Spørgsmålet er bare om Danmark er klar til sådan et band.