Anmeldelse: Tobias Ingemann – Kings & Queens

5 / 6 stjerner
      

Det første der løber gennem hovedet på en når man sætter “Kings & Queens” EP’en fra danske Tobias Ingemann på, er en stemning af ørken, lejrbål og sang ved bålet, hvor der sidder en ensom cowboy og spiller for sig selv på sin mundharmonika, efter en lang dag med vandring. Det skifter dog hurtigt til at lyde af fællessang om bålet i stedet for, med den folk/country prægede lyd, der godt kunne trække lidt referencer til irske folkesange.

På næste track bliver der gået all in på country. Selv udtalen i accenten ændrer sig, og vi skal selvfølgelig ikke snydes for sprøde riff på guitaren. Det er karakteristisk for EP’en, at man ikke kan regne med hvordan lyden vil være i på det næste track. Dette kan nogle gange godt gå hen og give et lydbillede, der ligger fjernt fra hinanden på de forskellige numre, men for Tobias Ingemann virker det dog overbevise, og de forstår at holde nogenlunde samme lydbillede, trods de kommer vidt omkring i genrerne, fra country over folk til blues.

Desværre kommer de på enkelte tracks lidt for langt fra lydbilledet synes jeg, og det er klart at Tobias’ vokal gør sig bedst i de lidt mere stille country/folk prægede numre. Der er dog ingen tvivl om at vi her har at gøre med et band, som blot venter på at blive opdaget. De kan nemt tage niche-branchen med storm når det sker. Det betyder også vi lander på hele 5 stjerner til Tobias Ingemann med band.