Baby Woodrose – Third Eye Surgery

4.5 / 6 stjerner
      

Danske Baby Woodrose er klar med et nyt psykedelisk rock album, udgivet på Bad Afro records den 16. april 2012.

Den danske psykedeliske elite udgiver dermed deres 5. studiealbum, hvor Baby Woodrose for alvor forenes med sideprojekterne Spids Nøgenhat og  Dragontears. Albummet “Third Eye Surgery” er klart det mest psykedeliske album til dato.

Hovedparten af numrene er tilbagelænede og fjerne, så man rigtig kan sidde og stirre tomt ud i luften, og lade de psykedeliske lyde tage over. Hører du numrene igen og igen finder du hele tiden nye lyde du ikke havde lagt mærke til, nye inspirationer til tanker der kan gro.

Numrene er spacey, men samtidig meget melodiske, nærmest poppet i melodierne. Tag en popmelodi. Tilsæt en tung fuzzet guitar, en masse rumklang, en phaser og smør en masse andre effekter på, så opnår nu Lorenzo-effekten, der er en ubeskrivelig men let genkendelig lyd, som du ikke finder mage til indenfor landets grænser.

Der er flere numre der træder ud gennem helheden i albummet og byder på noget lidt mere specielt. Pletskudene tæller blandt andet “Down To The Bottom”, “Dandelion” som er en duet med Emma Acs, “Just A Ride”, “Love Like A Flower” og ikke mindst titelnummeret “Third Eye Surgery”. Albummet her er klart mere poppet, men også mere psykedelisk. Derfor ender vi på 4,5 stjerner.

Tracklist:

  1. Down To The Bottom
  2. Waiting For The War
  3. Dandelion
  4. Just A Ride
  5. Bullshit Detector
  6. Nothing Is Real
  7. Love Like A Flower
  8. Third Eye Surgery
  9. Honalee