Coldplay – A Head Full Of Dreams

Foto: PR

5 / 6 stjerner
      

Coldplay har efterhånden lavet en del albums med mange forskellige temaer, hvor A Head Full Of Dreams både virker som et eksperimenterende et af slagsen, men samtidig er det også et album, som går tilbage til noget af det Coldplay man kender.

Den eventuelle udfordring for den enkelte lytter, kan blandt andet ske ved den elektroninspirerede sang Birds, som starter festligt ud med et tromme beat og lette guitar riffs, samt Fun som også bevæger sig lidt hen i samme retning. Det er iøvrigt en rigtig smuk og gennemført duet med sangerinden Tove Lo, som tager lytteren med ud på en rørende og dybfølt rejse.

Der er for eksempel den ufatteligt smukt skrevet og velkomponeret sang Amazing Day som får følelserne helt ud på tøjet og den halvmelankolske Up&Up som med sit komplimenterende gospel kor har laver en sang til ug.

Coldplay gør det på A Head Full Of Dreams som de er rigtig gode til, nemlig at levere den ene velskrevne sang efter den anden, som samtidig formår at give lytteren lyst til at læse teksterne imens og sætte sig ind i Coldplays univers. Der er eventyrlige sange som titelsangen og den skarpe Hymn For The Weekend, hvor Chris Martin og Beyoncé begiver sig ud på den skarp skåret popsang.

 

Udgivelsesdato: 4. december 2015 (Warner Music Denmark)

Tracklist

 1. A Head Full Of Dreams
 2. Birds
 3. Hymn For The Weekend (feat. Beyoncé)
 4. Everglow
 5. Adventure Of A Lifetime
 6. Fun (feat. Tove Lo)
 7. Kaleidoscope
 8. Army Of One
 9. Amazing Day
 10. Colour Spectrum
 11. Up&Up