CS Nielsen – Jericho Road

Foto: PR

5 / 6 stjerner
      

CS Nielsen er aktuel med sit tredje album: Jericho Road. Jeg har taget et lyt til pladen, ligesom jeg også lyttede på den forrige udgivelse Man of the Fall.

Det første jeg hører når jeg sætter pladen på afspilleren, er en forholdsvis glad guitar-strumming, i den vante country/folk-agtige stil. Faktisk er det også det stemningsmæssige mest glade nummer på pladen, men det vender vi tilbage til. Nummeret drager os hurtigt ind i en verden med soldaten der bestiger en bunke aske i det tyvende århundrede. Med tekstlinjer som “she’d wipe the mud and blood from my face / and stick a flower in my gun“, er man hurtigt på vej ind i det velkendte tekstunivers, som omgiver CS Nielsen.

Næste skæring, som også er titelnummeret, byder i introen på en opløftende basgang, der trækker minder tilbage til 50-60’erne i udtrykket. Det er også her på dette nummer, det især kommer mig for øre, at det er mixet til den mørke side – et mix som konsekvent følger os på resten af pladen, og som understøtter den melankolske stemning, som hærger på mange numre.

Jeg vil ikke remse alle skæringer op én efter én, men bliver dog alligevel nødt til også lige at nævne det tredje nummer “You Can’t Escape” – et nummer der suger mig ind i universet, så snart CS Nielsen åbner munden. Hvad der dog umiddelbart lægger op til en frisk og frejdig sang, bliver hurtigt afløst af det dystre og mørke univers, som følger os på resten af pladen.

Der er ingen tvivl om at CS Nielsen er en fantastisk historiefortæller, men jeg savner lidt noget mere positivitet, som også understøttes af musikken. Denne plade sætter man ikke på for at blive glad. Man sætter den på for at nyde et kunstværk, som samtidig er et håndværk – selvfølgelig bakket op af dygtige musikere og samarbejdspartnere.

Det er med andre ord ikke en plade man sætter på for at give lidt stemnings-musik til en sammenkomst – men et album man sætter på for at nyde, mens man dykker længere og længere ind i CS Nielsens univers. Er man til den slags, så er der næsten fuld valuta for pengene. En rigtig flot opfølger til Man of the Fall, og et spændende udspil, der gør at man også glæder sig til det næste – og samtidig betyder at vurderingen lander på 5 fortjente stjerner, som står og glimter mens man dykker længere og længere ind i universet.

Udgivelsesdato: 28. oktober 2016 (SongCrafter Music)

Tracklist:

 1. Twentieth Century
 2. Jericho Road
 3. You Can’t Escape
 4. Snake Handler
 5. Ethan Edwards (and Me)
 6. The Misfit
 7. Frosty Morn
 8. Stormy Banks
 9. Help Me in My Unbelief
 10. Lullaby
 11. The Absinthe Drinker
 12. Don’t You Weep