Electric Guitars – String Fever

Foto: PR

4 / 6 stjerner
      

Electric Guitars har fået en fever – en string fever. Det er både navnet på albummet og første nummer, og en meget passende beskrivelse af hvad bandet “fejler”. De er vilde med guitar og rockmusik, og det kommer i den grad til udtryk på denne “svære 2’er”.

Det kommer også så rigeligt til udtryk på albummet, der kommer hele vejen rundt om rocken. Numrene leder tankerne hen på Hendrix, AC/DC, Fu Manchu, Led Zeppelin, ZZ Top, og lignende bands.

Den første del af pladen starter med riffbaserede numre, som gør sig godt for bandet. Midt på albummet bliver lyden en del mere poppet og mainstream med nummeret “Girlfriend”, der sagtens kunne blive et radiohit i ind- og/eller udland. Der har endda sneget sig en “na na na” part ind. Faktisk er det også et af højdepunkterne på pladen og som fungerer rigtig godt, selvom man ville forvente tung rock.

De næste par numre holder det lave tempo, inden string feveren tager over, og en genindspilning af “She Wants My Guitar” toner frem med det velkendte riff, og en – skal vi sige kærlig – korpige. “The Thinner The Eyebrow The Crazier The Woman” som netop nu er ude som single, toner også frem, og holder rocken i gang, alt imens albummet sluttes af med lidt mere mørk og dyster lyd.

Der er blevet plads til masser af guitar, hvilket selvfølgelig også er præmissen for bandet, qua deres navn. Det giver også én lyst til at finde et par kæmpe højttalere, og skrue volumen op til lige under eksplosionsfare. Desværre virker det lidt som om de prøver at favne for bredt, og komme hele vejen rundt om rocken. Det gør at der er en del numre man har lyst til at trykke næste på – til gengæld er der noget for alle, uanset hvilken type rock man er til.

Albummet virker lidt som om den er blevet et par procenter for kommerciel, og ikke helt lever op til forventningerne efter første plade. Til gengæld vil den pynte godt med et par autografer på, når man kommer med til koncerterne, hvor denne type musik bør mærkes og opleves.

Tracklist

1. String Fever
2. White Flag
3. Running Out Of Time
4. Let It Rock
5. Girlfriend
6. Day Off
7. She Wants My Guitar
8. Follow Your Heart
9. Finally Me
10. The Thinner The Eyebrow The Crazier The Woman
11. The Man From Outer Space