EP: Mads Langer & Tim Christensen – Side Effects

Foto: Presse

3 / 6 stjerner
      

Hvem havde set at Mads Langer og Tim Christensen skulle kollobrere på en EP? Det var der nok en del der kunne tænke sig til, at det skete. Mads har altid set op til Tim C. og Tim C. har siden Mads Langer startede været med indover hans sange på den ene eller anden måde. Tydeligst i Mads’ Say No More som er en featuring med Tim Christensen. Men hvordan virker det så på hele 5 sange?

De udtaler selv at det var Grøn Koncert der fik idéen (nok efter et DR program), om at de skulle spille sammen på årets Grøn Koncert (2014 red.), så derfor skulle der også en EP til mente de. De er begge, et par professionelle herre, men nogen gange går det også en anelse for hurtigt, som i X Factor hurtig. Bringing Back Tomorrow virker blandt andet som at Mads ikke helt har sluppet julesangen I En Stjerneregn Af Sne. Opbygningen er det samme. Stille vers, “gang i den” omkvæd, færdig.

På EP’en bliver der også prøvet en masse af fra de universer begge begår sig i. Mads’ stille singer/songwriter stil (som Tim C. også begår sig i solo) samt det elektroniske, som man hører på In These Waters. Fra Tim oplever man også en bid guitar som var det i Dizzy Mizz Lizzy – blandt andet i Strangers.

Fact-Fiction…. Silverflame… I et mash-up… Sådan slutter EP’en af. En af de mest kendte sange fra hver kunstner, måske en anelse for billigt at slutte af med det. De får dog lavet tilpas meget om på kompositionen, men desværre lyder det som om at Mads’ stemmer knækker indimellem, og det er måske blot endnu et bevis på det blev lavet en anelse for hurtigt.

Denne kollobration indeholder dog også rigtig mange gode elementer. De to sangere komplimentere hinanden på en måde som man virkelig skal lede længe efter i den danske musikbranche. Det at to musikgenerationer mødes på en EP gør også et eller andet jeg ikke lige kan beskrive, men det viser at Grøn Koncert (og DR) havde fat i noget da idéen fremtrådte to af danmarks bedste lyrikere/poeter sætter et punktum for at de kan deres shit, sammen eller hver for sig. Her er Side Effects værd at nævne. Det er ikke blot det længste nummer (6:51 red.) men også det album, der helt klart indeholder de rigtige elementer og de nærmest forærer deres publikum magi på første række.

Tracklist

1. Bringing Back Tomorrow
2. Chasing Comets
3. Strangers
4. Side Effects
5. Fact-Fiction/Silverflame