Fall Out Boy – American Psycho/American Beauty

Foto: PR

4.5 / 6 stjerner
      

Bandet har flere gange udtalt til blandt andre det engelsk musikmagasin KERRANG! at de vil redde rocken og for at kunne det, er man nødt til at finde en ny måde at gøre det på. Save Rock And Roll-albummet var et forsøg værd, men det var svært at hvor de ville redde den. Dette vil de igen forsøge. Endnu engang mere poppet melodier end rockede riffs som på deres gamle albums, der var mere vellykket rock.

Det skal dog lige nævnes at uanset hvor poppet dette rock album er, så er der alligevel rigtig mange fængende sange, som er i besiddelse af mere kvalitet end det seneste album. Irresistable er blandt andet et albumstarter der nærmest gør sangene uimodståelig at høre. Dette med god grund, da det er et kvalitets album.

American Psycho/American Beauty er dog en af de sange man godt kunne undvære. Det er tydeligt at de vil udfordre de fans der har været med siden de startede, da opbygningen ikke ligner det man er vant til. Et modigt forsøg der hurtigt falder til jorden.

Med alt held og det også den eneste sang der er tæt på at skrabe bunden. Herefter kommer nemlig sange som Centuries med en fængende komposition og lyrik, Uma Thurman med Kill Bill (filmen red.) inspireret western musik og den sidste sang Twins Skeleton’s (Hotel in NYC) som lukker det spændende udspil af et album ligeså godt som den første åbnede.

American Psycho/American Beauty, er et af de albums der til tider efterlader en med en tomfølelse. Mest fordi de så mange gange har udtalt sig om en mission, hvor de vil redde rocken. Hvorfor er rocken så gemt så meget væk? Det er noget de kun kan svare på, og en afklaring mange nok godt kunne tænke sig. Dertil skal det dog siges, at det er godt at de på dette album ikke har inviteret en masse forskellige artister med, som slet ikke passer ind i Fall Out Boys musikalske univers. Albummet breder sig ud over rigtig mange musikalske kvaliteter, som gør at det nærmer sig de 5 stjerner trods de tidligere nævnte problemstillinger. American Psycho/American Beauty er et godt udspil uanset hvor skuffet man er, og det er et faktum i sig selv.

Tracklist

1. Irresistible
2. American Beauty/American Psycho
3. Centuries
4. The Kids Aren’t Alright
5. Uma Thurman
6. Jet Pack Blues
7. Novocaine
8. Fourth Of July
9. Favorite Record
10. Immortals
11. Twins Skeleton’s (Hotel in NYC)