Gonzo Morales – Prologue: The end of Morales

4.5 / 6 stjerner
      

Morales er en mand der er endt i Gonzotown – et mand og et sted du sikkert aldrig har hørt om. Ikke desto mindre er det ham som albummet Prologue: The end of Morales handler om. Albummet er debuten for det danske band af samme navn: Gonzo Morales.

Albummet starter med en monolog, der forklarer hvem Morales er. Den slutter med at Morales skal vågne. Der bliver sagt “Wake up” – og så er vi ellers i gang. Historien om Morales er begyndt for alvor, men et fast trommebeat, en tung bas og guitar med masser af fuzz. Her står Morales og ikke aner hvor han er, og hvordan han er kommet derhen.

Næste nummer tager det hele lidt ned. Man kan næsten mærke hvordan Morales må have det, mens han går der og leder efter noget eller nogen der bare er en lille smule bekendt.

Historien forsætter på denne måde, mens vi følger Morales. Albummet sluttes ligeledes med en monolog, denne gang omkring hvor synd det er for Morales at han endte i Gonzotown, men at det kunne være sket for os alle.

Selve historie elementet på pladen synes jeg er rigtig spændende. Noget der ikke er set alt for mange gange før, og som lokker mig til at lytte med. Instrumenteringen og samspillet fejler intet – det virker som om de i hvert nummer har helt styr på hinanden og instrumenterne. De formår at holde den samme sound langt hen ad vejen. Der er dog en afstikker, bl.a. på track nummer 4, som er “The Mayors Speech”, hvor det hele høres lidt ligesom i en radio. Idéen er god men umiddelbart giver den ingen mening når der også er sang og musik indover.

Alt i alt har vi at gøre med et meget gennemtænkt album, der er tæt på at have en rød men meget anderledes tråd igennem det hele. Det er en spændende historie om Morales, og jeg glæder mig på en måde allerede lidt til næste udspil for at høre mere. Til den tid håber jeg også musikerne har fundet deres faste ståsted, så afstikkerne holdes mere relevante til hovedtemaet.