Johann – Ruffled Feathers

Foto: Presse
Pladeselskab: Brdr. Kolstrup
Udgivelsesdato: 03-03-2014

5 / 6 stjerner
      

Johann er efter bruddet i Cat Caught Lark, klar med sit debutalbum. Et album der virker mere unikt end hvad der er hørt før, i hvert fald fra en dansk kunstner. Stemmen minder lidt om en blanding af John Lennon og Neil Tennant (Pet Shop Boy red).

Albummet bliver præsenteret i form af en prelude, med lyden af  kirkeklokker, som fader ud i melankolske fløjter og derefter høres Johann karakteristiske stemme. En spændende prelude, der giver en lysten til at høre hvad det er en prelude til.

Noget af det der specielt er spændende ved Johann, er hans stemme, og det er da svært at sammenligne med hans lillebror (Mattias Kolstrup red.), for disse stemmer minder meget lidt om hinanden. Den er som tidligere nævnt mere noget man kan sammenligne med blandt andre John Lennon, hvilket kan høre i Prelude. Den 80’er lignende vokal passer godt ind i både de stille sange, som Never og Don’t Cut Me Loose, samt i de mere “gang i den” sange som Ruffled Feathers og Gone Without A Trace. Det 10 numre korte eller lange om man vil, slutter ud men den stille The End som ganske enkelt består af akustisk guitar, violin og Johanns vokal.

Solodebuten Ruffled Feathers indeholder mange aspekter inde for den musiske verden. Det er ikke kun enkelte guitar og bas riffs man høre. Nogen af sangene er også med smuk violin, klaver, harper og overraskende nok også elektroniske beats.
Albummet er nærmest en stor skønhed i sig selv, og man kan ikke undgå at nyde hver eneste øjeblik af dette album, da det består af så mange elementer af et musisk univers, der efterhånden er så stor at ingen kan tælle eller forklare det. Et gennemført arbejde har fortjent at blive belønnet, og denne debut er værd at give et lyt mere eller flere. 

Tracklist

1. Prelude
2. Never
3. Frances Ann
4. Ruffled Feathers
5. Time Has Come
6. Anna Louise
7. Anxiety
8.  Don’t Cut Me Loose
9. Gone Without a Trace
10 This Is The End