Lukas Graham – Lukas Graham (blue album)

Foto: PR

4 / 6 stjerner
      

Lige pludselig, i den blå luft, så var der et nyt album fra det danske band, Lukas Graham. Det er 3 år siden debuten og dette nye album er produceret i selveste Los Angeles. Byen hvor drømme går i opfyldelse. Et nyt album som både rører undertegnede, gør mig glad og en god historie bliver fortalt på de forskellige sange.

Albummet starter ud med en af de bedste sange på albummet, nemlig 7 Years Old, som med sin melankolske klavergang præsenterer det forholdsvis triste tema i denne sang. En helt igennem rørende tekst om forskellige aldre. De 11 år om drømmene, de 30 år om at have været på tour i hele verden og slutteligt de 60 år, om at man skal huske livet. Lukas’ far blev 61.

En af de lidt mere muntre sange, Take The World By Storm, er en anelse poppet i forhold til hvordan man kender bandet fra deres debut. Lyden af soul er nærmest væk, og sangen med de tunge beats fra trommen lyder som noget der kunne have været på Christophers seneste album.

Men hvad med bandets talent taget i en komplet betragtning? Her er der stadig ingen finger at sætte. Lukas har stadig en af de bedste vokalpræstationer på dansk grund, hvis ikke den bedste, Magnúm fyrer den af på bassen som sædvanlig, ligesom LoveStick gør på sine trommer og Daugaard kommer med eminent klaverspil. Dette er ikke en konstatering, men blot et reelt faktum.

Når dette så er sagt, så kan albummet blive bare lidt for flot og poleret lidt for meget. Det er ikke ligeså råt, dirty og fedt som debuten. Dog er der nogen helt igennem lækre detaljer på albummet, som fx på den velkendte Happy Home, som produktionsmæssigt er er lavet en smule om, og med de smukke strygere blot er med til at fuldende og komplimentere den fantastiske sang som den er.

Sjældent er jeg blevet så rørt over tekster, som jeg blev på dette album. Men ikke kun rørt. Der er også de hyggelige sange som Hayo, der med sin raggae inspirerede tekst og barstemning i baggrund får en i godt humør, og den tilpas lumre Playtime.

Mon ikke dette album giver dem endnu mere medvind i indland og udland end de har nu? udspillet er i hvert fald stærkt og jeg er positivt overrasket over dette album.

Tracklist:

1. 7 Years Old
2. Take The World By Storm
3. Mama Said
4. Happy Home
5. Hayo
6. When I Woke Up
7. Don’t You Worry ‘Bout Me
8. What Happened To Perfect
9. Playtime
10. Strip No More
11. You’re Not There
12 Funeral