Mads Langer – In These Waters

3.5 / 6 stjerner
      

Mads langer er ude med sit 3. studiealbum, og har i løbet af hans karriere indspillet kæmpe hits som “Fact Fiction” og “You’re Not Alone”, og dette var inden han for alvor kom i mediernes søgelys og inden han var med i Toppen af Poppen.

Dette album er meget mere eksperimenterende end hans forrige albums, og det får man allerede en forsmag på i den første sang Glass House, hvor der i den grad er skruet ned for guitaren og op for keyboardets elektroniske effekter, og sådan er albummet faktisk frem til hans første single Elephant ryger igennem ørene på mig. Endelig er der masser af smuk guitar som man kender det fra Mads, og det der helt klart er et foretrukkent instrument i en Mads Langer sang. Den efterfølgende sang In These Water er også proppet med smuk guitarspil og ikke mindst en god duet sammen med Ida (Kendt som vinderen af X Factor 2012). Der har vi to sange som helt sikkert slår igennem, men desværre også de to eneste sange hvor man tænker wauw.

Godt dette ikke er Mads Langer’s  debut album, for hvilken skuffelse det har været at lytte til det. Jeg bryder mig virkelig ikke om at der er eksperimenteret så meget med elektronisk musik. Det er ikke Mads Langer som man kender ham, og det burde ikke være sådan man skal genkendes ham. Det der alligevel gør han lander lidt over gennemsnittet, er hans fantastisk gode vokal, og ikke mindst hans sangtekster.

Alligevel: Kom igen Mads, jeg ved du kan.

Tracklist:

1. Glass House
2. Satellites
3. Dire Straits
4. Elephant
5. In These Waters
6. Hearthquake
7. Not Meant To Be Broken
8. No Gravity
9. Never Forget You
10. Ghost
11. When Silence Falls