Mads Langer – Reckless Twin

Foto: PR

4 / 6 stjerner
      

Mads Langer er klar med sit femte studiealbum Reckless Twin og bag på coveret står der, at det er det mest personlige album han nogensinde har udgivet. Hvis man tror, at dette igen indeholder en masse akustisk guitar og klaver, så bliver man slemt skuffet.

Man kan kalde blandingen af det akustiske og det elektroniske på  Langers sidste album In These Waters for en omstilling til genren på dette album, som er så gennemgående elektronisk præget at det næsten er syn. Vokalen drukner lidt i alle effekterne.

Det skal dog siges at guitaren og klaveret heldigvis ikke er helt gemt væk. Den er blandt andet fremtræden på albummets højdepunkt In The Summer hvor det elektroniske er gemt lidt væk, hvor alt spiller med en fængende fløjten og ikke mindre end en genial tekst, hvor det hele bare stemmer overens.

Men men, godt nok ligger jeg meget vægt på at jeg savner mere guitar i hans sange, jeg skal dog give ham credit for, at han virkelig formår at lave gode tekster og musik som faktisk ender ud i mesterværker hist og her. Wait For Me er en meget meget smuk ballade hvor man bliver rørt for hver ord der bliver sunget. Sjældent har jeg hørt en sang så smuk og følsom sang som denne, hvor tårerne står for døren.

Albummet, som starter meget svagt ud med Daylight og Blondie, formår at invitere ind i Mads Langers univers, hvor man mærker det personlige teksterne og musikken besidder. Der gemmer sig flere færdigheder end som så og gider man, så kan man også leve sig ind i det. Blandingen af det elektroniske og den akustiske del gør, at den henvender sig til et bredt publikum uden det bliver overfladisk, men derimod lækkert.

Udgivelsesdato: 18. februar 2016 (Sony Music)

Tracklist

 1. Daylight
 2. Amy
 3. Blondie
 4. 3AM
 5. Cool In The Summer
 6. Afterglow feat. Coco O.
 7. Lonely Street
 8. Rule The World
 9. Enemy
 10. Tunnel Vision
 11. Wait For Me