Mathilde Falch – Bag Mine Øjenlåg

Foto: Morten Germund
Udgivelsesdato: 08-03-2014
Pladeselskab: Just For The Record/Mathilde Falch

4.5 / 6 stjerner
      

Mathilde Falch er tilbage med opfølgeren til hendes første udgivelse. 2 års vand er løbet under broen siden den første udgivelse, i form af koncerter, indspilning og erfaring.

Ligesom sidst, er der stort fokus på tekstuniverset, hvilket også er berettiget med Mathildes evner indenfor samme. Hun er selv med inde over fra start til slut, i kraft af hendes rolle, som alt lige fra sangskriver til pladeselskabsejer og det kan tydeligt høres at albummet er hendes helt eget.

Som titlen refererer til, så foregår teksterne i Mathildes eget univers: Bag hendes øjenlåg. Samtidig er instrumenteringen holdt på et beskedent niveau – på nogle numre næsten minimalt niveau – hvilket understreger at hendes tekster kommer indefra. Generelt fungerer det rigtig godt, men enkelte steder kan det dog grænse op til at man synes der mangler noget.

Enkelte numre stikker frem fra den samlede masse, og trækker mig dybere ind i musikken og universet, nemlig En Sidste Gang, Et Kys I Mørket, Når Du Er Her og 1000 grunde. Her er det samspillet mellem instrumentering og tekst, som jeg synes giver rigtig god mening, og kommer tæt på et fuldendt nummer. Måske er det blot teksten i sig selv, med eksempler som det nedenstående fra 1000 Grunde.

Fri leg med improvisationer og beskidte tanker men rene hormoner.
Jeg tager flere fluer med ét smæk.
Hvis du ligger stille så bider jeg ikke.

Jeg synes bestemt Mathilde rammer noget inde i mig, mens hun fortæller sine historier, og den kvalitet mener jeg er det ypperste man kan opnå som musiker og sangskriver. Desværre tror jeg også enkelte af numrene ville blive skippet hvis min shuffle playliste begyndte af afspille dem. De fleste numre kan dog bære udtrykket og giver anledning til at lade tankerne vandre ind i historien. Det er også derfor jeg lander på 4,5 stjerner.

Jeg føler der er en lille men mærkbar fremgang i forhold til det første album, så hvis dette er et blivende fænomen, så glæder jeg mig til de kommende albums.

Tracklist

1. Intro
2. En Sidste Gang
3. Hårde Ord
4. 1000 Grunde
5. Hold Om Mig
6. Et Kys I Mørket
7. Når Du Er Her
8. Fører Selv
9. 12 Trin
10. Bag Mine Øjenlåg
11. To