Mayday Parade – Black Lines

Foto: PR

4.5 / 6 stjerner
      

Black Lines, er Mayday Parades 5. studiealbum. Et album hvor der er lavet en anelse om på deres velkendte lyd, men det er stadig følsomme tekster med Derek Sanders i front, som komplementerer sangene med den velkendte skrøbelige men geniale vokal.

Det der kendetegner Black Lines i forhold til de gamle albums, er at lyden er meget mere rå i det end, end det mere bløde rock, som de plejer at spille. Begge dele virker fornuftigt, og det er det der er så tiltrækkende ved dette band. De tør at udfordre deres fans ved at udvikle deres lyd, så man aldrig ved hvad man skal forvente. Dog er der også mere rolige sange på albummet, som kan få en der er skuffet over lyden til at glemme det lidt.

Den første sang, One Of Them Will Destroy The Other præsenterer en masse fuzzy guitarsoloer og rodet (uden at være det). Det er beskidt, råt og lige til at rocke med på. Dertil er der også den atmosfærisk smukke Look Up And See Infinity, Look Down And See Nothing, som er nede på jorden ligesom balladen Narrow som starter stille og roligt ud for til sidst at ende ud i en god rocket omgang.

Som tidligere sagt, er jeg meget glad for bands, der er i stand til at udvikle sig. Ikke fordi de er nødt til det, men fordi de tør at bevæge sig stille og rolig væk fra den lyd man er vant til at høre dem i, og det kan jeg ikke andet end at respektere. Dertil er det gode følsomme tekster som kan ramme alle, der faktisk gider tage sig tid til lytte efter. Nogen af kompositionerne virker dog en anelse for rodet, men det er en meget lille brøkdel, hvor resten (både tekst, musik og vokalmæssigt) er noget de udemærker sig på.

Udgivelsesdato: 9. oktober 2015 (Fearless Records)

Tracklist:

 1. One Of Them Will Destroy The Other
 2. Just Out Of Rech
 3. Hollow
 4. Letting Go
 5. Let’s Be Honest
 6. Keep In Mind, Trandmogrification Is A New Technology
 7. Narrow
 8. Underneath The Tide
 9. All On Me
 10. Until Your Big Enough
 11. Look Up And See Infinity, Look Down And See Nothing
 12. One Of Us