Mew – +-

Foto: PR

4.5 / 6 stjerner
      

Mew er efter en længere albumtørke tilbage med et nyt album. Denne gang er deres bassist Johan Wohler vendt tilbage til bandet. Noget der var meget essentielt for band og producer, før produceringen kunne gå igang.

+ – starter ud med den smukke atmosfæriske sang Satelites, som med sin forholdsvis enkle instumentering og bløde tryk på synth, giver en smuk start på albummet. Mew er tilbage og dette høres også på Making Friends, som blot er et af de mange gode eksempler på den geniale symfoniske synth-pop som Mew leverer gang på gang.

The Night Believer, bliver en ellers fornuftig sang ødelagt af, at der pludselig bliver fadet ud i sangen i de sidste 30 – 45 sekunder, selvom sangen tydeligvis ikke er eller når, at blive færdig. Nogen vil mene det er et kunstnerisk tiltag, jeg mener, det er at ødelægge noget der ellers var godt. Dette er heldigvis også det eneste tilfælde, på et af albummets kortere sange, trods den har en længde på 4 minutter – kort da de fleste sange er på minimum 5 minutter, som hver især er fyldt med symfonisk synth-pop, blandet med en anelse rock i baggrunden på enkelte sange – her blandt andet My Complications.

Ofte, er lange sange noget der kan virke omvæltende, og ved synet af, at 6 af sangene på albummet er på mere end 5 minutter, kan det godt virke lidt for meget af det gode. Faktum er dog, at det er lige præcis de sange, som er klart bedre og dem man får mest ud af, da de formår at udfoldet sig på bedste musikalske manér på disse forholdsvis lange sange. Her kan de kortere sange, virke som om de var lidt for hurtige færdig hvor de lange sange, til sammenligning, virker mere gennemtænkte og langt fra langtrukkende, som førstehåndsindtrykket eller var.

Dette album er en decideret genistreg, trods få mangler på blandt andet Witness og The Night Believer, hvor man ikke mærker bandet på helt samme måde, som på de resterende andre sange, det giver en mere fuldendt oplevelse af det gode album som + – er. De har efter deres album comeback overbevist mig om, at de kan blive ved med at lave fantastisk godt og smuk musik, men det er grudet den ufuldendte oplevelse, på nogen af sangene (de trækker den lidt på den 10 minutter lange Rows), at den ikke kan komme helt op i den gode ende af skalaen.

Tracklist

1. Satelites
2. Witness
3. The Night Believer
4. Making Friends
5. Clinging To A Bad Dream
6. My Complications
7. Water Slide
8. Interview The Girls
9. Rows
10. Cross The River On Your Own