Musse – Definitionen Af En Derker

Foto: Presse

2.5 / 6 stjerner
      

Albummet starter ud med en masse citater fra diverse politikere, som Helle Thorning, med forskellige udsagn om indvandrere i det danske samfund, men også andre lande, med et klaver der spiller den samme gentagende og efterhånden kedelige rundgang, der begynder at irritere. Sangen starter ud med budskabet om, at han personligt kom til Danmark, og giver skylden til hvem der måske er skyld i det indvandrerne laver. Derker er en stærk meningsfyldt og ikke mindst politisk orienteret sang, med klare budskaber.

Meget bemærkelsesværdigt er, at næsten samtlige sange på denne EP, er af 5 minutter og 27 sekunder, kun den sidste sang er 2 sekunder end de andre, hvor det sidste minut, egentlig bare er én lang pause, hvor man skal vente på at næste sang går igang, hvis man ikke trykker på “næste sang”, hvilket også er tilfældet for Med Det Første Fly.

Musse må have meget på hjertet og er en rapper med mange hensigter. For dette er blot hans tredje udspil (dette er hans anden EP, og har tidligere udgivet album red.). Han virker som en rapper der ikke vil virke som en gangster som mange andre rapper prøver at opnå. Og isteder for at skrive om damer og sex ligesom mange andre rappere, så laver han tekster med en politiske budskaber. Disse budskaber har det desværre bare med at drukne i de meget gentagne instrumentrundgange. Han har brugt 90 % af tiden på teksterne og så den resterende tid på den musikalske del, hvilket bare ikke er godt nok. Om han bliver ved med at have de samme budskaber, når han ikke er en upcomming musiker mere, skal jeg ikke kunne sige, men de budskaber han har, er også det eneste der virker, for selve den musikalske del er en ommer. Simpelthen for simpelt. Og der burde virkelig være en gennemlytning af EP’en inden den bliver sendt ud, så der ikke er så lang ventetid før næste sang starter.

Tracklist:

1. Derker
2. Når Det Er Bedst
3. S.M.I.L
4. Med Det Første Fly
5. Offer
6. Forstår Vi Hinanden?