PULS – 1

Foto: Presse
Udgivelsesdato: 15-04-2013
Pladeselskab: Universal

4 / 6 stjerner
      

Duoen PULS er klar med deres debutalbum. De er tit blevet sammenlignet med Nik og Jay, hvilket er en uforståelig sammenligning, da PULS, har formået at finde deres egen lyd. Jeg havde inden aflytningen af dette album ikke de store forventninger, men albummet overrasker alligevel mere end det skuffer.

Første sang Ild I Mit Liv, levere udover et catchy omkvæd, en god dynamik mellem rappen og sangen. Det er sågar også en perfekt intro til deres debut. Dog går niveauet prompte ned under de næste to sange. Lyrikken er begivenhedsfattig og det same gælder musikken. Blandt andet er Single en selvisk sang om at alle piger vil have dem og at de hiver og flår i dem. Utrolig intetsigende og PULS? Det er hørt før. I behøver ikke lave endnu en sang om det emne. Den efterfølgende Mine Øjne, er en smuk akustisk sang, som blot færdiggøres med Mickys sangstemme, og endnu engang i en god dynamik med Niel’s rap.

Albummet er spækket med musikalske op og nedture. Nedturene består i kedelige C-stykker som enten indeholder et kort overforbrug af autotune, eller en kedelig og intetsigende tekst. Eller sange, som enten er hørt mange gange før, blandt andet Single og Forelsket, eller, som er lidt for tydelige hvad de handler om. Ydermere skal det dog siges at jeg er overrasket over igen siges jeg er meget overrasket hvad de to drenge har formået at lave på deres debut. De har blandt andet lavet en god duet med Grand Prix sangeren Heidi Degn. Og i forhold til det jeg har hørt fra deres EP Platin, så har de gået igennem en udvikling, som har gavnet dem musikalsk og tekstmæssigt.

Tracklist

1. Ild I Mit Liv
2. Heartbreaker
3. Single
4. Mine Øjne
5. Hvorfor Vil Du
6. Dit Kys
7. Forelsket
8. Fodspor
9. New Jersey
10. Stadion