Schultz and Forever: Céline (EP)

Bag melodierne og den karakteristiske stemme i Schultz and Forever gemmer sig den blot 18-årige gymnasium elev Jonathan Schultz. Tilbage i 2011 lagde han demo-samlingen Odd Stories op på nettet, og det varede ikke længe før, at enmandsprojektet var i ørerne på bloggere verden over. Der har derfor været høje forventninger såvel i Danmark som i udlandet til hvad Jonathan Schultz har at fortælle denne gang.

Schultz and Forever minder i form og stil som en mere afdæmpet og minimalistisk The Tallest Man on Earth, hvor den akustiske guitar altid er det bærende element sammen med den karakteristiske stemme. Det er drømmende og melankolsk singer/songwriter folk med fornemt fingerspil på guitaren. Stemmen, som ligger i gråzone mellem en mande- og en kvindestemme, er dragende og unik, og synger om tunge emner som kærlighed og eksistens. Det bliver bevist i den desperate ”Death Rain”, hvor Jonathan Schultz til sidst erkender; “There is no God / I understand / My dear friend / There is no God”. En konstatering, der vidner om en ung mand, som er sin alder mere end moden. Et dæmpet og stærkt udtryk, som er gennemgående for hele EP’en, der består af 4 numre og den korte intro ”Aur Fait”.

Det er nu også en af de få svagheder på EP’en, som også består af den kun guitarbåret ”Obscured”, der på afdæmpet vis folder Jonathan Schultz store talent ud. På den voksende ”Two Flowers” udvider Schultz and Forever lydbilledet med svagt marcherende trommer og tamburin, men uden at det minimalistiske udtryk negligeres.

Alt i alt er Céline en kraftfuld understregelse af det talent, der er bag Schultz and Forever. Det eneste man kunne ønske sig var måske en anelse mere variation over sangene, og så ikke mindst flere sange. Céline er et kort, men yderst positivt og varmende bekendtskab, som gør forventningerne for fremtiden for Schultz and Forever blot endnu større.

4.5 / 6 stars