Select Captain – Pure Neon (EP)

Foto: PR

3.5 / 6 stjerner
      

Select Captain’s nyeste EP, Pure Neon, starter ud sangen Morning, som vejen igennem egentlg lyder som noget man har hørt før, fra mange andre i singer/songwriter genren. Åbningen er lidt for nem, og kunne måske godt´være arbejdet lidt mere på, så den kunne skilde sig en anelse mere ud, end hvad der her er tilfældet.

Here We Stand, for at tage et eksempel, er en sang hvor man får følelsen af, at man lytter til noget nyt og noget der lyder som kaptajnens eget værk. En stille og lidt langsom sang, men dog alligevel en lækker sag, hvor man hvert eneste sekund mærker vokalen og de dertilhørende instrumenter. Dette niveau når titelsangen også med sine næsten 7 minutter.

Denne EP virker lidt som en prøve på, hvordan Select Captain kunne tænke sig, at udfolde sig i fremtiden. Han prøver sig ad med diverse elementer i sangteknikker og på det musikalske. Det er bare til tider en lidt for blandede landhandel. Han finder mere sig selv på EP’en andet album, leger med Johnny Cash på Adamantine og starter sikkert med en klassisk singer/songwriter komposition på Morning.

Men derfor er EP’en ikke dårlig. Tværtimod, for man kan ikke tage fra Kristian og hans band, at de kan finde ud af at skrive sange og komponere musik dertil, for det er trodsalt mere end bare et middelmådigt forsøg. Hvis de så i fremtiden lod være med at eksperimentere, som de gør her, så ville et kommende udspil helt sikkert give et mere helstøbt indtryk af ellers gode sange, som har hver deres styrker og svagheder. Mindre forvirring, mere Select Captain, for den lyd han repræsentere, giver et godt spark til den danske musikscene.

Tracklist:

1. Morning
2. Here We Stand (And Nothing Ever Change)
3. Adamantine
4. Slow
5. Pure Neon