Siamese Fighting Fish – BREATHE:SEE:MOVE

5 / 6 stjerner
      

Det danske rockband Siamese Fighting Fish, er ude med deres andet album. Et album der er meget stærk.

SiFiFi’s nye album præsentere os for politiske budskaber, rock med et knivspids af arabiske melodier, scream samt positive udtryk. Allerede i den første sang “H.A.U.T” får man følelsen af at det her album tegner rigtig godt for det danske alternative rockband, som stadig forsøger at kæmpe sig op fra undergrundens veje. Jeg kan føle bandet hele albummet igennem. Den måde de forskellige instrumenter er sat sammen på og teksternes fyld, giver en forhåbning om at bandet ikke bare kan finde ud af at spille sammen når de skal indspille, men også når de spiller live.

Det at bandet vælger at blande arabiske melodier ind i deres sange, er med til at sætte prikken over i’et på det arbejde bandet har sat i at konstruere deres andet album, trods den korte ventetid fra deres debut. Steder hvor det arabiske kan opleves er blandt andet i sangene “Party Like Charlie Sheen”, “Give In” og “A Liar Cried Wolf” hvor det blandt andet kommer i mellemstykker, men udover de arabiske melodier, kan det også høres på Mirza’s sangstemme at han er derfra, mest af alt lyder hans sangstemme som System Of A Downs’ Serj Tankian.

Man kan sige at de Siamesiske Kampfisk har formået at lave en rigtig stærk debut. De har reklameret meget for at nu kommer deres album og hvor meget de glædede sig til at de udkom, og det kan jeg godt forstå de gjorde for albummet er virkelig godt, det kunne snildt give dem et større gennembrud i det danske land og ikke mindst i det udenlandske. Siamese Fighting Fish har gjort det rigtig godt på denne efterfølger til deres debut. De viser de kan flytte sig i deres knap så positive tekster til mere positive tekster, men man kan stadig høre at det er dem. De fortjener virkelig de 5 stjerner jeg har valgt at give dem. Trods at det for mine øre er meget unikt så er det irritabelt er der nok er for mange mellemstykker som måske bare kan virke som fyld.