Slipknot – .5: The Gray Chapter

Foto: Presse

5 / 6 stjerner
      

Slipknots 5. album The Gray Chapter byder på en god omgang mystik og gys. Dette får man blandt andet et godt indblik i, når XIX stille og rolig fylder øregangene. Den varsler ligesom at det der sker nu, bliver ment alvorligt, og Sarcastrophe bryder da også ganske nådesløst ud lige inden verset begynder.

The Gray Chapter er et af de mere teknisk detaljerede albums jeg længe har hørt, og man kommer ganske enkelt ikke ved siden af, at Slipknot sidder meget højt på tronen i denne metalliske genrer. Corey Tayler viser blandt andet på fornemste vis at han både synger og growler til perfektion, og trods den lidt rodet opbygning i AOV, er det ganske overbevisende.

Ballader er der også, her blandt andet Goodbye og Killpop hvor sidstnævnte i starten virker som en kærlighedssang, men ender ud i det, der vidst viser sig som en besættelse af en pige. “Die and fucking love me”. Ganske enkelt.

Der er ganske vist foretaget lidt udskiftninger på trommer og ikke mindst bag bassen, eftersom hr. Gray desværre døde, og der skal være plads til at sørge. Alligevel et det et aggressivt,nådesløst og dominerende album, der absolut ikke viser nogen nåde hverken lyrisk eller musikalsk.De er mesterligt kommer over begge tab og The Gray Chapter er et af Slipknots bedste album.

Tracklist

1. XIX
2. Sarcastrophe
3. AOC
4. The Devil in I
5. Killpop
6. Skeptic
7. Lech
8. Goodbye
9. Nomadic
10 The One That Kills the Least
11. Custer
12. Be Prepared for Hell
13. The Negative One
14. If Rain Is What You Want