Stream City – Hoax

Foto: PR

5 / 6 stjerner
      

Albummet Hoax starter ud med en spændende tetralsk intro der giver lytteren en masse spændning og samtidig glæder man sig med det samme til at næste nummer starter, hvilket sker med et brag.

Noget der gentager sig rigtig meget på dette debutalbum, er at Stream City  tilføjer rigtig mange forskellige instrumenter og elementer til deres sange, hvilket er med til at gøre det til et yderst spændende band i og med de udfordrer rocken som man kender den, med en teatralsk stemning som jeg endnu ikke har hørt tilsat rå punk.

Epoch of Revolution er blandt andet en sang der indeholder violin (gør mange af de andre også), med hurtige guitar gange, som så munder ud i et forholdsvist stille vers og omkvædet er ligeså adræt som introen. Albummet slutter af som et teater/dystert musical kan slutte. Det er med halvandet minuts prelude til slutningen, hvor Clock of Immortality slutter albummet af med hele fem minutters ekstra kvalitetstid med manér.

Hoax er et utroligt spændende debutalbum Stream City har sendt ud. Det er fyldt med åndsvag gode riffs, og Dions vokal er med til at give en fylde, der er med til at det hele ligner en form for et stykke teater med den fortælling de giver i sangene. Der er så mange forskellige finesser i de 12 sange der befinder sig på albummet, at man bliver fuldstændig overvældet over den kvalitet Stream City består af.

Nogen kalder det punk, på facebook kalder bandet selv det for adventure-rock. Jeg vil kalde det adventure-punkrock tilsat en masse imponerende kvalitet fra et band der nok skal få en masse tilhængere når denne debut bliver sendt ud i offentligheden. De har desværre været en velbevaret hemmelighed indtil nu. De må og skal høres på den ene eller anden måde. Overser man Stream City, overser man noget vigtigt musik på den danske scene.

Tracklist

1. Dystopia
2. Poltergeist
3. The Hoax
4. Epoch of Revolution
5. Witch Hunt
6. Hail the Machine
7. Sea of Lies
8. Dying Suns
9. Manipulator
10. I, the Watcher of Earth
11. Prelude to an End
12. Clock of Immortality