Tobias Ingemann & Band – EP

Foto: Tobias Ingemann & Band Facebook side

5 / 6 stjerner
      

Siden vi lyttede til det første udspil fra Tobias Ingemann: Kings and Queens, er der løbet mere vand i åen. Nye numre er kommet til, og det har blandt andet resulteret i denne nye EP.

Når man åbner for lyden, rammes man først af en mundharmonika der blæser EP’en godt i gang. Genremæssigt befinder vi os stadig i den country prægede rock. Vokalen på første nummer “Hatch”, prøver accentmæssigt ihærdigt at lyde som en god gang sydstatsrock, som til tider lykkedes bedre end andre. Der er dog få uheldige steder hvor vokalen falder lidt igennem. Til gengæld reddes den af det instrumentale, som passer perfekt til stemningen de prøver at nå.

På næste skæring sættes tempoet betydeligt ned, og stemningen følger med. Her fungerer vokalen bedre, samtidig med at den detaljerede instrumentering, stadig passer rigtig godt til. Især den obligatoriske solo, fungerer rigtig godt på dette nummer, som stiger i intensitet gennem hele nummeret og slutter af med stille brag.

Det sidste nummer på EP’en rammer præriestemningen rigtig godt, endda til den lidt rockede side. Det er her vokalen fungerer bedst på de tre numre, og instrumenteringen spiller bedst sammen med denne. Der er uden tvivl også brugt mest tid på dette tracks instrumentalisering, blandt andet med guitarsoli i mere end 3 minutter, som dog overraskende passer godt til nummeret.

Man kan tydeligt mærke at Ingemann og band har udviklet sig siden sidst. De har taget et kæmpe skridt i den rigtige retning, og hvis de følger denne sti, så ser jeg meget frem til næste udspil. Det hele er ikke helt på plads, men man kan tydeligt mærke hvor de vil henad. Der er dog lidt vej endnu.

Hvis man er fan af genren er dette absolut lytteværdigt, og det er det såmænd også hvis man ikke er. Det er ingen topscorer, men alligevel et stykke over det middelmådige.

Tracklist:

  1. Hatch
  2. Forever Bound
  3. Change Your Ways