Ulige Numre – Grand Prix

Foto: PR

4 / 6 stjerner
      

Noget man ikke kan tage fra sanger og sangskriver Carl Emil Petersen er, at han er en fantastisk god sangskriver. Brugen af metaforer er imponerende og valget er sange er ikke helt ved siden af. Dog er det ikke særlig tit, at jeg på det musikalske plan oplever det innovative øjeblik, som efterhånden er det der skal til, for at kunne skilde sig ud, i forhold til andet musik. Jovist leverer bandet danssproget pop/rock med inspiration fra 80’erne og 90’erne.

Albummet er næsten helt igennem, nede på et meget langsomt tempo som er strider fuldstændig imod albummets titel, som jo er Grand Prix, noget mange helt forståeligt forbinder med fart, tempo og gang i den.

Dog er det vigtigt at benævne, at trods mangel på wow-effekten, så er der sange som virkelig formår at fange en. Dette er blandt andet førstesinglen Halvnøgen og den stille akustiske sang Frit Land, som Hr. Petersen i front og den tydelige politiske budskab er en sang der decideret rører en.

Men nej, albummet er ikke et dårligt et af slagsen. Selvom de ikke har formået at overraske på dette album, i forhold til debuten, så er det stadig et ufatteligt solidt album, og nok det mest solide dansksproget album jeg længe har. Sangene har hver sin historie og hver sit budskab og det er blot et statement og et faktum, at Carl Emil besidder et stort sangskrivertalent. Hertil skal det også benævnes, at de formår at appellere til en rigtig stor målgruppe og det er sådan noget man i nutidens Danmark, fyldt med ligegyldigt popmusik har brug for. Her er Ulige Numre en skytsengel i dansk musik.

Tracklist

1. Racerhjerte
2. Os Idioter
3. Helt Almindelige
4. Halvnøgen
5. Planter
6. Victoria
7. Blodets Bånd
8. Før Jeg Mødte Dig
9. Frit Land
10. Om Aftenen