Young Guns – Echoes

Foto: PR

4.5 / 6 stjerner
      

Young Guns er klar med deres fjerde udgivelse, som udkommer allerede et år efter Ones and Zeros. Det er det første album der blev indspillet uden den tidligere trommeslager, Ben Joliffe, som forlod bandet da han ville en anden retning. Derfor fandt de en ny trommeslager ved navn Chris Kamrada.

Echoes starter ud med rockbaskeren Bulletproofsom med et brager ud i luften og imponerer fra start. Den en intens og består generelt af rå attitude. Næste sang på singlen, som er titelsangen (Echoes red.) og den senest udsendte single. Det er en af de sange, hvor der er tilføjet en smule synth uden det når at blive for meget og den samme rå attitude som åbningsnummeret.

Genrelt er albummet fyldt med rockbaskere som er lidt mere nytænkende end som så. Men der er også givet plads til et par af de rolige numre. Det ene af dem er er Paradise som med sin start kun består af klaver, vokal og en masse ekko som virkelig sætter en flot dydbe og ærlighed i sangen. Den er smuk og sætter sig direkte i hjertet. Senere kommer der lidt stille synth og der bliver ikke koblet meget mere på. En decideret enkel og smuk sang.

Dertil er Awakening også en sang der er værd at nævne. Den starter rolig ud i det første vers, hvor der så bliver sat mere attitude på i resten af sangen fra og med omkvædet. Det giver en vild ja nærmest en hypnotiserende oplevelse at lytte til. Der er råhed men samtidig en masse nærvær og sårbarhed.

Generelt består albummet kun af den ene optur efter den anden. De viser den rå og sårbare side på hver sang og det giver en dybde på albummets sange. der er få dårlige øjeblikke, hvor man hører elementer af sangene der nemt kunne være undværet. Dog skal det nævnes at Young Guns har lavet et af de bedste albums i deres karriere.

Udgivelsesdato: 16. september 2016 (Wind Up Records/Spinefarm Records)

Tracklist:

 1. Bulletproof
 2. Echoes
 3. Careful What You Wish For
 4. Paranoid
 5. Mad World
 6. Awakening
 7. Living In A Dream Is So Easy
 8. Buried
 9. Mercury In Retograde
 10. Paradise
 11. Afterglow