Ariana Grande @ Jyske Bank Boxen, Herning 12-05-2016

Foto: PR

4.5 / 6 stjerner
      

Den amerikanske sangdiva gav sin tredje europæiske koncert på Store Bededag på heden. En aften der bød på pragtpræstation af en vokal med en lydmand der bør fyres efter dagens dag på på arbejde.

10 minutter inden Ariana Grande gik på scenen, lyste det store scenetæppe op, med en ligeså lang video, som der var tid til hun gik på scenen. En god måde at underholde og ikke mindst opvarme publikum inden alt skulle gå op i en højere enhed, hvilket lydmanden ikke hjalp til med. For lige at få ham ud af verden, så var det som om han var ikke eksisterende eller ikke rigtig magtede at rette op på lyden. Han var fjern. Væk med ham.

Det var nok om manden, der prøvede at lave god lyd. Nu til Ariana Grande.

Den kvinde kan synge. Ikke bare lidt godt eller meget godt. Det er Christina Aguilera og Mariah Carey til sammen og så skal I lige gange den med 2. Hun formår virkelig at bruge sin stemme maks og drosler ikke i niveau på noget tidspunkt. Dette er blandt andet noget man får at høre under sange som One Last TimeMoonlight og ikke mindst Dangerous Woman. Hun ved hun kan og hun er ikke bange for at vise det på noget tidspunkt.

Ariana var klar til at holde en stor fest med de 10.000 fremmødte fans, og hvor kunne det egentlig være vildt, hvis den mængde fremmødte var ligeså klar på det. Det var tamt det meste af tiden og var slet ikke, på noget tidspunkt, retfærdigt over Ariana der konstant var i hopla og nemt kunne fylde den store hvide scene.

Dertil var sceneshowet også et af de bedre. Minimalistisk men yderst gennemført. Backup danserne gjorde et yderst imponeret arbejde og det tilhørende lysshow var tilmed gennemført. Hvad der dog kunne undre en del var, at bandet først kom frem på scenen i del 3 af koncerten. Efter de kom frem, virkede det hele endnu mere lovligt, end det allerede gjorde og det gav en god dynamik til resten af koncerten. Det virkede også som om at koncerten var delt ind i temaer. Her kan jeg desværre ikke gennemskue dem alle, men del 3 virkede som det feministiske tema med sange der havde en masse girlpower i sig som Bang Bang og Focus – sange som desværre ike blev fuldført i sin helhed.

Det var på trods af en lydmand uden kvalitet, en diva der virkelig kunne formår at fylde en sal til den mindste detalje. Jeg havde kæmpe store forventninger til hende, og disse blev i den grad opfyldt. Ariana Grande er en kæmpe stor sangerinde uanset hvormeget en lydmand prøver at ødelægge det. Ariana er tidens største sanger. PUNKTUM.

Setlist:

 1. Everyday
 2. Bad Decisions
 3. Let Me Love You
  Del 2
 4. Knew Better Pt. II
 5. Forever Boy
 6. One Last Time
 7. Touch It
 8. Leave Me Lonely
  Del 3
 9. Side to Side
 10. Bang Bang
 11. Greedy
 12. Focus
 13. I Don’t Care
  Del 4
 14. Moonlight
 15. Love Me Harder
 16. Break Free
 17. Sometimes
 18. Thinking Bout You
 19. Problem
 20. Into You
  Ekstra nummer
 21. Dangerous Woman