Electric Guitars – Brothers Of Passion

Foto: Brian Baden

5.5 / 6 stjerner
      

De hårdtrockende københavnske rødder, har skruet endnu en tak op for Marshall forstærkeren, og er aktuelle med en musik DVD, som udkommer 27. november. Vi har allernådigst fået lov at se og lytte til den på forhånd, og vi er ikke skuffede.

DVD’en starter ud med de to hovedpersoner: Mika Vandborg og Søren Andersen i en sofa, der snakker om hvordan Electric Guitars blev dannet. Derefter går bandet på scenen til Smukfest 2013 – til tonerne af nummeret Four Leaf Clover.

Herefter følger et forholdsvis klassisk forløb med skiftevis musik, og snak fra de 2 hovedpersoner. Om det er fordi jeg er fan, skal jeg ikke kunne sige, men det lykkedes umiddelbart de 2 gæve gutter at være spændende hele vejen igennem. Man sidder på intet tidspunkt og tænker “hvorfor siger de det – kom nu bare videre”. Alt bliver slugt råt.

Numrene der er med på DVD’en rammer godt og bredt. Der er både nye og gamle numre, samt numre fra såvel Mikas som Søren soloplader. Med andre ord ganske beskrivende for en koncert med samme band. Også lyden er ganske god.

Det eneste negative jeg har oplevet er at menuen teede sig lidt underligt, og det blev svært at komme tilbage til hovedmenuen, da jeg ikke kunne bruge valgmulighederne i højre side af skærmen. Om det er DVD’en eller min maskine skal jeg ikke kunne sige.

Alt i alt synes jeg det er en super spændende DVD udgivelse, og selvom jeg som nævnt må tilstå at være fan, kommer vi stadig så langt med bag kulissen, at der var nyt at hente for mig også, omend der måske kunne være plads til en smule mere fokus på Morten Hellborn (trommeslager) og Peter Kjøbsted (bassist). Desværre sidder man lidt tilbage med tanken om hvorfor der ikke blev plads til flere numre, og endnu flere interviews, men DVD mediet har desværre sine naturlige begrænsninger. Derfor må vi pænt håbe på en 2’er, mens Brothers Of Passion jævnligt får et spin i DVD maskinen. I alt ender vi på 5,5 stjerner.

Udgivelsesdato: 27. november 2015 (Target Records)

Tracklist

 1. Welcome
 2. Four Leaf Clover
 3. Tour
 4. Break It Up
 5. Legends
 6. Song About You
 7. Order
 8. She Wants My Guitar
 9. Chaos
 10. Horsefly
 11. Sideman
 12. Hall Full Of Music
 13. Waves
 14. Black Lady
 15. Bullets
 16. Wanted
 17. Studio
 18. Elevator Blues
 19. Thanks
 20. Bonus: Hero Of Mine