Alex Vargas @ Paletten, Viborg 06-10-2016

Foto: Thomas Nygaard

4 / 6 stjerner
      

Alex Vargas startede sin omfattende danmarksturné for blot to dage siden (i skrivende stund red.), efter at have spillet landet rundt i sommers på de danske festivaler. Koncerten var overraskende kort, og så alligevel ikke, for repertoiret er stadig begrænset, hvilket man ikke kan sige om Alex Vargas’ instrumentelle kunnen.

Gennem hele koncerten manifesterede Alex Vargas fra start at han er en musiker man skal holde øje med. Hans stemmeføring i den stille start var helt fænomenal og fik mange i den halvfyldte sal til at tabe kæben. Dertil er det imponerende, at hvor nogle musikere har brug for fuldt band for at komme ud over scenekanten, formår Alex Vargas at gøre det med sin ven Tommy Sheen som næsten altid er ved sin side. Det var kun under Howl, hvor Alex for en stund spillede solo og tryllebandt publikum med en yderst smuk performance af en flot sang.

Det helt fantastiske ved denne koncert, var den gode blanding af stille singersong-writer sange blandt med de elektroniske effekter og de baspumpende sange som fik hele Viborg til at vibrere. Særligt Wear Your Demons Out fik gulvet til at vibrere og det var her de to musikere virkelig fik vist deres indre dæmoner på scenen, for der blev i den grad fyret op for alt hvad der kunne fyres op for!

Generelt set var det en koncert, der kom godt rundt i både det stille og den heftige del af reportoiret, hvor der kom en masse musikalske overraskelser. En af de mest tamme oplevelser under koncerten var Shackled Up. Ikke at det er en dårlig sang, men når det er den sidste sang, så forventede jeg, at der bliver fyret lidt ekstra op, ligesom der blev med mange af de andre sange. Indlevelsen var ikke ligeså nær. Desværre.

Alex Vargas er dog en musiker man SKAL opleve, hvis han er i nærheden. Den indlevelse og musikalske evne han besidder er mindeværdig og der går ikke længe før han kan fylde de store sale i ind og udland.