Black City m. Stella Blackrose @ Paletten Viborg 16-03-2013

3 / 6 stjerner
      

Lørdag aften optrådte Black City på en knap så fyldt Paletten i Viborg. Som support havde de Stella Blackrose med.

Stella Blackrose (****)
Da Stella Blackrose gik på scenen, var der ikke så meget hujen og råben. Tror de fleste undrede sig over hvem de var. Men da de gik i gang med de 30 minutter de havde fået, så var der en flok drenge der tydeligvis godt kunne lide musikken, for der blev i den grad headbangede og danset til den store gul medalje – men nok om det. Stella Blackrose døjede en del med problemer, især ved vokalen, for det var meget utydeligt hvad der blev sunget, hvilket er en skam, da Rebecca har en fed vokal.

Stella Blackrose leverede en fed opvarmning, fyldt med energi og utrolig god stemning. Bandet er professionelt, og det er for mig en skam at bandet er overset i det danske musikmiljø, for de kan i den grad spille op til en fest. Dog var det først under den sidste del af settet de for alvor levede op, og selv gav den gas på scenen.

Black City
Inden dagens koncert med hovednavnet havde jeg forventet meget, da jeg læse at de blandt andet var nomineret til en P3 pris tilbage i 2010. Det var selvfølgelig også på studiealbummet, hvilket ikke er ensbetydende med de er gode live.

Da de går på scenen er det første jeg vælger at skrive ned i min blog “dårlig lyd” samt “kedelig start”, simpelthen af den simple grund at det var svært at mærke dem og det var som om at lyden fra start var for at tage hensyn til et ældre publikum, selvom gennemsnitalderen var omkring de 25. Ydermere var der først kontakt til publikum efter hele 5 numre, og det er alligevel godt 20 minutter inde i koncerten.

Noget jeg ikke kunne lade være med at tænke på, under koncerten var hvor meget Bjørns livevokal minder om Jesper Binzer’s (Sanger, D-A-D) vokal, hvilket kun er et plus. Og jeg kunne heller ikke lade være med at tænke på hvor pinligt det måtte være, at de gange der blev spurgt om publikum havde hørt det nye album, så var der nærmest stille.

Koncerten var ikke ligefrem noget undertegnede råber hurra over, i hvert fald ikke under de første 9 sange. Koncerten blev heldigvis bedre under de sidste sange, og så følte man endelig, at bandet faktisk havde lyst til at optræde for de knap 50 fremmødte, som iøvrigt fyrede den mest af under de gamle numre, og især Summertime, som de havde valgt at afslutte koncerten med. Fornemmelsen af Black City’s koncert var meget blandede, hvilket er en stor grund til de 3 stjerner. Der var selvfølgelig momenter hvor man tænkte at det var et fedt input, blandt andet en trommesolo og en guitarsolo der gik lige ind i hjertet. Noget andet der også trækket op er, at de heldigvis levede op til sidst.

Til sidst i denne anmeldelse, kan jeg ikke lade være med at nævne den flok drenge jeg snakkede om tidligere, for de havde helt sikkert en god koncert. Så uden tvivl 6 stjerner for deres præsentation!

Setlist (Black City)

1. If I Ever
2. Hero
3. Walk In The Shadow
4. How To Smile
5. Hey Now
6. Fire
7. The Rain
8. Tomorrow
9. Pretend
10.  Sacrifice
11. Haters
12. Shoot Straight
13. Electricity
14. Summertime