• Home »
  • Anmeldelser »
  • Black Veil Brides m. Like A Storm og Fearless Vampire Killers @ Amager Bio 29.03.15

Black Veil Brides m. Like A Storm og Fearless Vampire Killers @ Amager Bio 29.03.15


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Foto: Thomas Nygaard

[yasr_overall_rating size=”medium”]

Black Veil Brides besøgte Amager Bio som deres tredje sidste koncert i Europa under deres Black Mass Tour, hvor de havde taget New Zealandske Like A Storm og britiske Fearless Vampire Killers med som opvarmning. (anmeldelse af begge opvarmnings bands længere nede på siden)

Hovednavnet Black Veil Brides gik på scenen med sangen Heart of Fire fra det nyeste selvbetitlede album, der blev udgivet i efteråret 2014. Publikum var med fra allerede inden bandet gik på og stemning var hurtig sat med det yderst veloplagte band, som hurtig formåede at få publikum endnu mere med edd de i forvejen var. Tiden blev spolet tilbage med Bulletproof fra deres forrige album (2013) og snere Coffin fra deres andet album (Set The World On Fire red.).

Noget af det det imponerede mig den halvanden time, Black Veil Brides var på, var den effektivitet og den voldsom imponerende performance de leverer, som jeg endnu ikke har oplevet, selvom jeg efterhånden har set mange store og mere erfarne bands end aftenens hovednavn. De vidste de havde publikum i deres hule hånd og de brugte det lige til den sidste tone af In The End som var aftenens sidste sang plus lidt ekstra da de skulle hive det sidste krudt ud af de omkring 1000 fremmødte til den udsolgte koncert.

Samtlige bandmedlemmere legede og tirrede hver især med publikum og selv trommeslageren Christian “CC” Coma forstod at give tønderne et ordentlig slag, ja så hårdt at et af trommeskindende flækkede allerede efter første slag, og derefter fulgt af et yderst imponerende pedalspil. Dette specielt, da han fik scenen for sig selv og lavede en yderst majestætisk trommesolo på omkring 5 minutter.

De knap så gode ting under koncerten var der egentlig ikke det helt vilde af. Det eneste, jeg synes der kan være at fremhæve, var den forholdsvise lave vokallyd, som gjorde det ikke altid var tydeligt at høre hvad der blev sunget under de mange fremmødte pigers hvinen og skrigen. Men hvad gør det når publikum synger så overbevisende med, at det nok lige præcis var fordi publikum var i stand til at overdøve bandet, at vokalen indimellem var lav. Ellers var det en ren og skær magtpræstation af det amerikanske hard rock band, som hvert eneste sekund formåede at levere noget der er så imponerende, at det er svært at benægte kvaliteten af koncerten, hvis man var til stede.

Bandet har en gennemsnitsalder på omkring 26 år. Ja 26 år. Få år ældre end undertegnede og stadig så voldsomt professionelle, at selv deres store inspirationskilde, Mötley Crüe, ikke vil kunne lukke munden af ren og skær begejstring, for Black Veil Brides har sangene og musikken der skal til for at kunne give disse koncerter i toppen af skalaen, og når de gør det, skal der også kvitteres for det.

Like A Storm

Brødrende i Like A Storm, er et af bands, der er med til at tilføre noget unik til den hårde ende af rockmusikken. Ikke blot i deres velformulerede tekster og måde at komponere deres musik, men hvor ofte hører man det australske blæseinstrument didgeridoo, som en del af musikken? Ikke ofte nej og folk var vilde med hvad de hørte. Det var desværre bare tydeligt at der ikke var gjort ligeså meget ved lyden som hovednavnet, og det kunne desværre ofte høres ved instrumenterne og vokal. Dog skal det siges at der blev optrådt som om det var dem alle kom for at se, og det skal der alligevel meget nosser til at gøre.

Får man muligheden for det, så tag til en koncert med dette spændende New Zealandske band. De tilfører så meget til rockmusikken, at denne tjans som opvarmningsband er fuldt ud fortjent. De leverer varen fra start til slut og de er ikke bange for at vise hvad de er i stand til, og dette elsker jeg, at de er i stand til, når man tænker på at ikke mange danskere kender dem. Sange der her var værd at imponere under deres optræden var Love The Way You Hate Me og Wish You Hell. (5/6)

Fearless Vampire Killers

De fleste kender My Chemical Romance, som blev opløst for nogen år siden. Tænk på dette band og tilsæt her en teatralsk måde at skrive sange og musik på og ikke mindst deres måde at optræde på. Ikke nok med det, skulle man tro, at én forsanger var nok. Men sådan skulle det ikke være, for FVK fører den lige lidt mere ud og har to sangere som deler lidt om tjansen om at være sanger og guitarist, hvilket tilfører diversitet og mere spænding under sådan et show da der sker en masse som ikke lige er ventet.

At alle i bandet så også formår, at opfører sig som Duracell kaniner, som er ladet lidt for godt op, og får publikum til at opfører sig som var de hovednavnet er ikke mindre end en imponerende præstation. Sange der under deres koncert er værd at fremhæve er Bite Down On My Winchester (Thers a Reckoning A’ Coming) og Unbreakable Hearts. (5/6)

6 / 6 stars