Clemens @ Paletten Viborg 20-02-2015

Foto: PR

4 / 6 stjerner
      

En fredag aften på det lokale spillested i Viborg, bød aftenen på rap fra en der om blot to år har været i branchen i hele 20 år. Det viste sig hurtigt at være en veloplagt Clemens med band, som trådte op på scenen. Hvis publikum så bare var i nærheden af Clemens + band, havde det helt klar hjulpet meget. Den ene halvdel af publikum var foran scenen, mens den sidste halvdel befandt sig i tilpas afstand fra baren.

Nok om det. Clemens med band var som sagt veloplagt lige fra start trods det sløje publikum, og man kunne fra start til slut mærke bandet hvert eneste sekund. De havde en fest og det gode humør smittede i den grad af på undertegnede, med en setlist der ramte bredt med både nye og gamle numre, med resultatet af en velfungerende koncert.

Men men men. Autotune på album er én ting, og jeg har som sådan heller ikke noget imod autotune til koncerter – altså til et hvis punkt, hvor det bare hjælper det sidste. Men i perioder under sangen For Teenage Til mig blev man mødt med så meget autotune at Clemens vokal var helt forvrænget, og det decideret lyder forfærdelig. Og det er mig en gåde hvorfor han vælger at lave det nummer med autotune, for i andre numre vor han synger, virker det ikke til at han bruger autotune på samme måde. En frustrerende men heldigvis ikke gentagende.

Jeg havde efter, at have anmeldt Klemmedrengen set frem til denne koncert, og havde håbet på den var ligeså overbevisende som albummet der fik 5 stjerner, samt ordene “Den bliver bedre – jeg er først og fremmest live artist” i begivenheden på facebook. Jeg måtte dog på det punkt gå skuffet derfra, trods den ellers overbevisende optræden fra Klemmedrengen selv. Det er dog bare som om han ligeså stille blev træt af at stå på scenen når der ikke var larm fra gulvet hvor publikum stod. Han stoppede faktisk bandet på et tidspunkt fordi folk ikke var med. Jeg forstod det som en frustration. En frustation der desværre gik lidt udover de resterende numre.

Setlist

1. Mer og mer
2. Lad Os Feste
3. Har Du Noget At Sige
4. Uanset Hvad I Siger
5. Den Lyriske 9mm
6. Flammende Oprør
7. Tog Det Som En Mand
8.  Smagen Af Succes
9.  For Teenage Til Mig
10. Hr. Betjent
11. Oldschool Medley
– Strandvasker
– Flakker Rundt og Snakker Ondt
– Den Anden Verden
12. Tik TiK
13. Øjenåbner
14. Byen Sover
15. Champion Part 1+2
Xtra:
16. Dans Med Døden
17. Lad Dem Hænge
18. Fuck Hvor Er Det Fedt
19. Ingen Kender Dagen