Dúné @ Skive Theater 26.02.2016

Foto: Thomas Nygaard

6 / 6 stjerner
      

Dúné vendte hjem til deres hjemby, Skive. Noget man kunne fornemme de selv havde set frem til, ligesom man også kunne mærke det fremmødte publikum havde.

Dúné trådte ind på scenen til et kæmpe jubelbrøl. Drengene var vendt hjem og de fik en kanon velkomst, og de var klar til at give publikum igen. Koncerten startede ud med intro som gled ind i sangen Antidote, hvor bandet og publikum for alvor gik amok og holdte en fest. En fest som først sluttede da de var gået af scenen.

Noget af det beundringsværdige ved dette band, er at de er istand til at fornye sig gang på gang – her tænker jeg specielt på de helt gamle udgivelser som blandt andet Dry Lips, Heiress Of Valentina og Victim Of The City som de remixet på ny til touren. Det er med til at give et helheds følelse i det univers Dúné begiver sig ,i i nutiden, istedet for at blande fortid og fremtid sammen. Noget mange bands ikke formår, mens Dúné gør det til perfektion.

Under koncerten kom man hele følelsesregisteret igennem. Der var sangene med det festlige touch som 80 Years og Bloodlines samt de mere følelsesladet sange som All That I Have, som var lavet i en helt ny version med lidt funky beats, med Ole Bjørn og Piotrek Wasilewski på hver sin side af samme keyboard. En fantastisk intim oplevelse.

Det skal ikke være en hemmelighed at jeg har fulgt Dúné i mange år, men aldrig har jeg oplevet dem så oplagte, som det var tilfældet denne fredag aften i Skive. De performede formidabelt og gik ikke på kompromis på noget tidspunkt. Overgangen mellem blandt andet John Wayne vs. Mary Chain og Bloodlines var genial, og selv de nye sange, som folk ikke kendte til, blev fremført som havde de altid spillet dem.

En yderst sublim koncert som bandet godt kan være stolt af. De er gode musikere som leverer en koncert proppet med følelser, nerver, energi og en ganske enkelt pletfri koncert, med et samlet band der spiller perfekt sammen og udnytter hvert kvadratmeter på scenen og i salen. Sjældent ser man bands komme så meget ud over scenekanten.

Setlist

 1. Intro
 2. Antidote
 3. 80 Years
 4. Let Go Of Your Love
 5. This Guy’s Not The Limit
 6. Unstoppable
 7. John Wayne vs. Mary Chain
 8. Bloodlines
 9. 80’ernes Boheme
 10. Son Of A Gun
 11. All That I Have
 12. Trying To Get To You
 13. Hell No!
 14. Victim Of The City
 15. Go Go Valentine + Heiress of Valentina
 16. Never Be Alone
 17. Dry Lips