Fearless Vampire Killers @ Beta, København 06.05.2015

Foto: PR

5 / 6 stjerner
      

Fearless Vampire Killers optrådte for første gang i Danmark sidste år på spillestedet ved siden af (Amager Bio). Den gang var det som opvarmning for amerikanske Black Veil Brides. Denne gang var det tid til deres første koncert som hovednavn. Ovenikøbet deres første headline turné i Europa.

Koncerten startede ud med en flot instrumental intro, som ledte ud med Say What You Want From Me, her med Kier Kemp som front vokalist og Laurence Beveridge på kor. For em der ikke kender til bandet, synger Kier de sange han har skrevet og Laurence synger sine. Dette fungerer ufattelig godt og er med til at levere noget nyt til den internationale rockscene. Her er Kier ufattelig god til at få folk med på sangene, lege med deres fans foran og endda træde ned på gulvet for at give en oplevelse for alle. Han er ham der får folk med til at feste.

Laurence derimod er den teatralske af de to. Han performer sine sange så overbevisende at det føles som om, at han netop lige har oplevet det sangene handler om. Der bliver lagt så meget sjæl i det, at man er ved at tabe kæben af begejstring op til flere gange. Det er scream og sang som forener hinanden så overbevisende. Tilsammen dannede de to sangere en formidabel kombi, hvor resten af bandet gør det ligeså overbevisende, med en voldsom energi og indlevelse i musikken. De formår konstant at nå ud over scenekanten.

Aftenen startede og sluttede med et brag, og bandet gav samlet set alt hvad de kunne hele vejen igennem. Den sluttede så voldsomt af, at jeg var “bange” for at samtlige bandlemmere skulle til at smadre deres instrumenter, hvor Drew (bassist) gik så meget amok, at han var ved at vælte banneret på scenen. De er et undervurderet band og leverer noget meget få bands kan gøre.

The Frances Desire

Opvarmningen stod på The Frances Desire. De leverede hele vejen igennem, men der var pinlige tavsheder mellem sangene og diverse tekniske problemer med at stemme guitaren. og formåede de at opvarme publikum, og jeg blev så nysgerrig på bandet, at jeg ikke kunne lade være med at købe deres CD.

De giver noget til den danske musikscene, at de helt sikkert bliver store i en nær fremtid.

(4/6)

Setlist:

 1. Say Whay You Want From Me (The Ghost You Left Behind)
 2. Braindead
 3. Neon In The Dance Halls
 4. Like Bruises
 5. Feel Alive
 6. Keep Smiling
 7. Turn Your Heaven To A Tomb
 8. Stepping Stones
 9. Regret
 10. Bow Ties on Dead Guys
 11. Could We Burn, Darling?
 12. Aging Love
 13. Bite Down On My Winchester
 14. All Hallow’s Evil
 15. Maeby