Mads Langer @ Tinghallen Viborg 09.04.2016

Foto: Thomas Nygaard

5 / 6 stjerner
      

Mads Langer vendte hjem. Eller det gjorde han næsten, for fødebyen ligger kun 34 km fra Viborg, men nok om det. Mads Langer med band startede koncerten omkring klokken 20:10 med Daylight. Med den satte de dagsordenen på det der skulle vise sig at være en rigtig flot koncert med atmosfærisk lyd og et veloplagt band (herunder tæller i den grad Mads Langer).

Koncerten bød både på nye og gamle sange, hvor de gamle var gengivet i henholdsvis nye og originale versioner, som var med til at give en god variation af en gennemført koncert, hvor jeg blev rørt op til flere gange. Dette skete blandt andet under sange som Amy og Fact-Fiction. Førstnævnte grundet den meget personlige tekst han fremfører så udadvendt som kun Mads kan. Den sidstnævnte, da det uden tvivl er en af de bedste sange han har skrevet, og den energi den bliver leveret med kan ikke beskrives. Det skal opleves.

Koncerten var næsten en stor optur. Der blev kom lidt jokes engang i mellem, som fik salen til at grine og en masse historier om, hvordan de nye og nogle gamle sange var blevet til. Dog var der også enkelte knap så oprivende øjeblikke. Blondie røg ikke helt igennem, hvilket også var et problem på albumversionen. Publikum virkede en anelse tabte og samlet set virkede det lidt tamt, i et ellers gennemført show.

Hvis der er noget Mads Langer kan, så er det at fremføre et show på en virkelig gennemført måde. Han er en af de type musikere, der har et talent uden lige. Det er et meget stemningsfyldt og atmosfærisk univers man træder ind i sammen med Mads Langer, og det er både rørende, spændende og en kæmpe oplevelse. Mads Langer nærmer sig ikke toppen af dansk pop. Mads Langer ER toppen af dansk pop.

Setlist

 1. Daylight
 2. Amy
 3. Blondie
 4. No Gravity
 5. In These Waters/Microscope
 6. You’re Not Alone
 7. Cool in the Summer
 8. Afterglow
 9. Lonely Street
 10. Hearthquake
 11. Elephant
 12. Tunnel Vision
 13. Bringing Back Tomorrow
 14. Fact-Fiction
  Ekstra:
 15. Overgiver mig langsomt
 16. The River Has Run Wild
 17. 3 AM