Mads Langer @ Tinghallen Viborg 18-04-2013

Foto: Pernille Grubbe Andersen

5 / 6 stjerner
      

Mads Langer har efterhånden spillet mange shows i det danske land. Før Toppen Af Poppen, var det hovedsagligt for et par hundrede mennesker i små sale. Efter hans TV-debut, har han så formået at spille til udsolgte koncerter over hele landet, hvor han på denne tour havde valgt at tage band med. Dog var en udsolgt koncert ikke tilfældet i Viborg, selvom rygtet sagde at der var få billetter tilbage.

Klokken 20:45 blev der på den store skærm i baggrunden, startet en video, af Mads Langer i noget der lignede et studie. Bandet træder så småt ind på scenen og begynder at spille. Efterfølgende træder Mads Langer ind på scenen til jubelbrøl og klapsalver, hvorefter Dire Straits er den første sang, som leverede en fabelagtig og hårrejsende atmosfære i den næsten fyldte sal. Mads brugte lidt af tiden på at fortælle små anekdoter, fra dengang han boede i Skive og brugte et andet spillested i Viborg (Paletten), til at spille lidt koncerter i starten af hans karriere. En lille anekdote, der var indledning til No Gravity.

Toppen Af Poppen og solo præstation

Der blev under et forholdsvis langt set, også plads til tre af de sange, Mads Langer fortolkede under TV2 programmet Toppen Af Poppen. Disse var København Fra En DC9, Alle Har En Drøm og Overgiver Mig Langsomt, hvor sidstnævnte blev spillet i en soloversion, med Mads Langer på klaveret og derefter en akustisk guitarpræstation under When Silence Falls.

Man kunne håbe, at Mads Langer havde taget Ida med, da de var nået til sangen In These Waters, hvor Ida er medsangskriver, men dette var desværre ikke tilfældet. Hun var istedet optaget i et studie, og man kunne se hende synge med på en storskærm. En visuel lettelse, at man kunne se hende synge med, og ikke kun et backingtrack, men at Idas vokal var mere tydelig og højere skruet op end Mads Langer, er en ommer. Der var heller ikke medbragt trompetiser til Heartquake. Dog virkede det mere overskueligt med dem på en storskærm, da de egentlig ikke fyldte så meget. Men det sort/hvide farvevalg gav en god kontrast, og de overdøvede ikke Mads Langer.

Fænomenal afsked

The River Has Run Wild, blev leveret med en kort smuk intro til sangen, og der var lavet lidt om på det instrumentale, da Mads jo havde band med. Og versionen var smuk og ikke mindst anderledes. Det samme var tilfældet i Wake Me Up In Time, hvor der var fyret gevaldig op for det instrumentale input og ikke mindst soloer. Sidste nummer denne aften var Fact-Fiction. Den bød på fællessang og det var uden tvivl den perfekte afslutning på en fantastisk leveret koncert. Det var en blanding af Mads Langer solo under vers, og bandet blev så tilføjet under omkvædet.

Da undertegnede anmeldte Mads Langer’s seneste album (In These Waters), var det med stor skuffelse og undren at måtte være nødsaget til at give små 3 stjerner. Men fordi det nye elektroniske univers ikke klær ham på albummet, er det jo ikke ensbetydende i, at koncerterne også er på samme niveau. Og det er i hvert fald ikke tilfældet for Mads Langer. For det var en pragt præstation han formåede at give lillefredag (torsdag). Han formåede at holde en fest i Tinghallens rammer, og det blev ofte kvitteret med massive klapsalver og piften fra publikum. Tit begyndte hårene også at rejse sig på undertegnede grundet den fantastiske atmosfære (som det elektroniske medvirkede til), og en ualmindelig gode akustik Tinghallen formåede at give midt i den store sal. Mads Langer var i topform, denne sidste weekend på hans danske tour, og det gjaldt også bandet. Han er dansk og det kan vi danskere være stolte af.

Setlist

1. Dire Straits
2. Riding Elevators
3. I’m Leaving
4. No Gravity
5. You’re Not Alone
6. Never Forget You
7. København Fra En DC9
8. Alle Har En Drøm
9. Overgiver Mig Langsomt
10. When Silence Falls
11. In These Waters
12. Poem With No Rhyme
13. Heartquake
14. Microscope
15. Elephant
16. Glass House
———————
17. The River Has Run Wild
18. Wake Me Up In Time
19. Fact-Fiction