Michael Bublé i Jyske Bank Boxen 15-04-2012

5 / 6 stjerner
      

Der var fællessang i salen, vrikkende bagdele og en tårevæddet serenade til danskeren Karen, da Michael Bublé åbnede sin Crazy Love Tour med Danmark som det første land på ruten.

Endelig, endelig, endelig! Efter seks års pause fra Danmark viste Michael Bublé igen sit ansigt ved en koncert, hvor tusinder af glade fans var mødt op.

“I know. I should come back more often. I’m an asshole,” som han sagde med glimt i øjet til et skrigende publikum, der åbenlyst havde savnet ham siden koncerten i K.B. Hallen i 2006. Michael Bublés bedste ven, Carsten, stammer rent faktisk fra Danmark, så det mangler da også bare, at én af verdens, måske, bedste entertainere kigger forbi lidt oftere.

Èn ting er altid sikkert ved Michael Bublé-koncerter. Det er aldrig kedeligt! Den canadiske crooner fra Vancouver havde samlet 11.000 danskere på den jyske hede, og det på trods af, at man havde valgt at placere koncerten på noget så skørt som en søndag aften, der gjorde det svært for mange tilrejsende at nå på arbejde dagen efter. Men som den gentlemen Michael Bublé jo er, vidste han godt, at mange ikke ville kunne nå mandagens gøremål, og derfor skulle vi da have et brag af en fest. Yes sir!

Sjovt kiks i Jyske Bank Boxen
Michael Bublé lagde veloplagt, men lidt forudsigeligt, ud med den bombastiske og flotte sang Cry Me a River, der også er albummet Crazy Love’s åbningsnummer. Der skete dog en fejl under sangen, da tæppet skulle gå fra, og Michael Bublé skulle træde frem foran publikum. Tæppet nægtede simpelt hen at rykke sig i venstre side af scenen, hvilket forårsagede, at den ene halvdel af publikum ikke kunne se bandet ordentligt. To-tre mænd kæmpede med tæppet i godt tyve minutter, mens Michael Bublé sang videre og med jævne mellemrum gik over for at give scenearbejderne et smil og et klap på skulderen. Kikset? Måske. Men en singer/songwriter/stand-up’er som Michael Bublé fik i sædvanlig stil vendt det hele til noget positivt med jokes og kække kommentarer om episoden.

Man bør forstå, at Bublé-koncerter handler ligeså meget om underholdning som musik. En kvinde havde bragt et skilt med sig, hvorpå der stod, at hun havde rejst tusindvis af kilometer blot for at synge en sang med ham. Og sådan noget kan spilopmageren Michael Bublé jo ikke sidde overhørig. Derfor blev kvinden prompte bedt om at komme op til scenen og synge duet med ham, til både kvinden og publikums store begejstring.

En moonwalking canadier  
Under koncerten sang Michael Bublé en tilpas blanding af nye og ældre numre. Faktisk var selve titelnummeret Crazy Love den største overraskelse, da den lød en million gange bedre live end på albummet, delvist grundet Michael Bublés indføling i stemmen og bandets indsats. Gode gamle kendinge som Mack the Knife og Georgia On My Mind blev også sunget, men den største overraskelse kom i form at Michael Bublés sjove imitation af Michael Jacksons ’Billy Jean’ og The Beatles’ Twist and Shout.’ Her fik publikum både moonwalk og vrikkende hofter for alle pengene.

De eneste kritikpunkter af koncerten er, at han skal passe på, at der går for meget entertainer og for lidt sanger i ham. Koncerten i K.B Hallen havde en bedre sætliste på programmet og til tider sløsede han lidt med sangstemmen, når han gerne ville lave dance-moves i stedet.  Vi fans manglede nummeret ’Lost’ ved denne koncert, som klart er ét af hans største hits. Han er dog nem at tilgive på grund af charmen og den ufattelige skønhed, der ligger i hans stemme, når han virkelig koncenterer sig. Faktisk er det svært ikke at kunne lide noget af det Michael Bublé laver. Vi blev dog ikke helt snydt for hits, da både ’Home’ (i en mere akustisk version), ’Everything’ og ’Feeling Good’ var med. Michael Búblés version af Feeling Good er muligvis én af de bedste fortolkninger nogensinde lavet – smooth, catchy og kælen.

En fællessang for Karen
Sangen Home blev spillet i forbindelse med, at Carstens danske mor Karen, (som bor i Canada) gennemgår en svær periode i sit liv, og at Michael Bublé gerne ville sende hende en hilsen fra Danmark i form af ’Home’ som fællesang med det danske publikum. Det var vi helt med på.  Derfor løb han ned fra scenen, igennem publikum og ud på en platform i midten af salen, hvor han, en smule tårevæddet, sang et af sine største hits til dato. Spasmageren vendte dog tilbage til de kække kommentarer bagefter ved at skue til publikum helt oppe foran scenen og råbe ”You who got the expensive tickets in front of the stage, you really got screwed.”

Men som publikum er man nu aldrig ’screwed’ under en Michael Bublé-koncert. Tværtimod, man får underholdning for alle pengene og lidt til. Det lod til, at alle i salen gik hjem med en uforglemmelig oplevelse. Men til en anden gang må han nu gerne love ikke at overse Danmark seks år i træk – ellers skriver vi et fælles klagebrev til Carsten og mor Karen om at give ham et spark bagi!

Sætliste:

 1. Cry Me a River
 2. All of Me
 3. At This Moment
 4. Mack the Knife
 5. Everything
 6. I’ve Got the World on a String
 7. Crazy Love
 8. Georgia on My Mind
 9. For Once in My Life
 10. Medley: “Billie Jean” / “Twist and Shout” (performed with Naturally 7)
 11. All I Do Is Dream of You” (performed with Naturally 7)
 12. Home
 13. Save the Last Dance for Me
 14. How Sweet It Is (To Be Loved by You)
 15. Heartache Tonight
 16. Haven’t Met You Yet
Ekstranumre:
 1. Feeling Good
 2. Me and Mrs. Jones
 3. A Song for You