Rammstein @ Horsens Statsfængsel, 24-05-2016

Foto: Thomas Nygaard

4 / 6 stjerner
      

35.000 mennesker var trådt ind på koncertpladsen ved Horsens Statsfængsel. Dette og plus det løse, som tæller dem der stod ude foran koncertpladsen med noget nær perfekt udsyn, som dem der havde givet omkring 700. For en stor del af gårsdagens koncertgængere var det en ny oplevelse, men for mange, var det nok som en stor genudsendelse i forhold til sidste års koncert på Tinderbox festivalen i Odense. Alle sange var de samme med samme mængde ild og næsten samme mængde fyrværkeri. Forskellen fra sidste år, var at grundet en defekt, blev forsanger Till Lindemann ikke hejst op over scenen under Engel.

Med meldingen om at TV2 Zulu ligeså godt kunne have stået for denne koncert, så skal faktummet om at det var en formidabel koncert ikke forbigåes. De var trods alt mere oppe på dupperne i år end sidste år og det næsten alt (bortset fra vingerne) gik op i en højere enhed. 

Koncerten åbnede med nedtælling til de enorme scenetæpper faldt ned og de første toner fra Ramm4 brød igennem den østjyske lydmur. Sangen der indeholder de mest velkendte linjer fra en stor del af alle deres sange, fremstår endnu engang som den perfekte åbning til en koncert med østtyske metallere. Efterfølgende blev hver og en tilskuer på pladsen tromlet ned af klassikere som Reise Reise, den ødelæggende Zerstören med Till iført fyrværkerivest som der skulle ligne en bombevest, og bombet det blev der på den kontrollerende måde og ikke mindst den marcherende Link 2, 3, 4

Det var en koncert hvor den i forvejen ret varme dag blev endnu varmere i form af flammer. Især Du Hast og Sonne blev fremført med et decideret ildbad og folk foran havde uden tvivl brug for en ekstra kold øl eller to efter dette varmebad. Dog fik man også kulde under Keine Lust, hvor der fra scenen strøg kold røg op fra scenen i en så stor mængde at det kunne mærkes fra ude ved publikum.

Alt i alt var det en formidabel koncert, hele bandet var yderst veloplagte og de formåede at få alle i den rette stemning fra første tone. Folk var vilde og stemningen var yderst imponerende.  og var det ikke for at det var en genudsendelse af sidste års koncert, havde den også fået en stjerne mere en sidste års. Men faktum er, at det var en genudsendelse, og den lander derfor ikke på mere end 4.

Setlist

Ramm 4
Reise, Reise
Hallelujah
Zerstören
Keine Lust
Feuer frei!
Seemann
Ich tu dir weh
Du riechst so gut
Mein Herz brennt
Links 2-3-4
Ich will
Du hast
Stripped

Ekstranumre

Sonne
Amerika
Engel