Sigur Rós @ NorthSide, Blå Scene 18.06.2016

Foto: Thorsten Iversen

6 / 6 stjerner
      

En ting er at det er islandsk musik, en anden er at det bliver opført på modersproget. Når de to ting så bliver sat sammen, bandet går på scenen og starter med deres musik, så bliver det hele pludselig så smukt og festivalpladsen føles pludselig som det smukkeste man nogensinde har været på. Fabelagtigt.

Til at starte med, var scenen noget der så tom ud, men bag alt lyset, ja det lyder jo helt guddommeligt, der stod Sigur Rós. Det var en magisk oplevelse, for selvom man på det tidspunkt ikke var i stand til at se dem så tydelig, kunne man ane at de stod og fremførte deres musikalske vidundere. De fik da også en fortjent masseklapsalve fra publikum da de trådte frem og man endelig kunne få deres flotte sceneshow med lys og flotte landskabs optagelser.

Hele koncerten føltes som en stor rundvisning på det smukke Island. De fik mig til at lukke øjnene op til flere gange, hvor jeg bare kunne drømme mig væk og leve mig ind i musikken. Jeg ved godt jeg ha nævnt ordet magisk mange gange efterhånden og det bliver ved med at poppe frem i mit hoved. For sjælden har jeg oplevet noget så magisk som dette. Den ene time gik ufattelig hurtig og hvert eneste sekund blev nydt til fulde.

Koncerten sluttede af med den 15 minutter lange Popplagid  som ikke blot er en af de smukkeste sange de har lavet, men oven i det, viste bandet så meget overskud mod slut, at de midt de voldsomme lysshow der fik at hvad det kunne trække, at blandt andet forsanger Jón Þór Birgisson kom til at vælte et par mikrofonstativer mens den sidste indlevelse indtraf.

Lørdag aften endte ud i et sandt kunstværk og jeg vil ønske jeg kunne blive taget til dette øjeblik når jeg havde lyst og gerne nu.