Rasmus Seebach i Falconer Salen 11-02-2012

5 / 6 stjerner
      

”Er I klar til feeeeeest?” råbte Rasmus Seebach, da han trådte ind på scenen i Falconer Salen lørdag aften 11. februar 2012. Og det lod til at spørgsmålet ramte plet hos de mange fremmødte, som mødte ham med begejstrede hvin. Med åbningsnummeret ”Vover på at gå” var Falconer Salen med ét omdannet fra en mørk hule fyldt med sydende, forventningsfulde mennesker til en ren festsal, hvor iørefaldende beats på få sekunder ramte samtlige fremmødte i hjertekulen.

Med albummet Mer’ end kærlighed fra 2011 solgte Rasmus Seebach mere end 42.000 eksemplarer på blot én uge, og dømt efter antallet af solgte plader de seneste tre år har Seebach været en klar favorit hos danskerne. Lørdag aften beviste hitmageren fra Frederiksberg (som spillede på hjemmebane den aften) endnu en gang, hvorfor han fortjener så høje placeringer på hitlisterne. Vokalen og udstrålingen var selvsikker og sange som ’Glad igen’ ’Lidt i fem’ og ’Mer’ end kærlighed’ gik lige i hjertekulen på det højtsyngende publikum.

Især nummeret ’Nangijala’ bragte en særlig stemning frem i salen. Undervejs glemte man de skubbende mennesker, der passerede igennem salen for at komme ud til baren. Man lagde ikke mærke til de snakkende og tyggegummispisende piger ved siden af én. Man lyttede bare. Godt gået Rasmus!

Midt i koncerten var der dog en lidt for lang passage mellem numrene Engel og Vi Lever, hvor kun Seebachs allerstørste fans kunne teksterne og efterlod andre en smule til overs. Man kunne til tider savne et hit til at bryde de mindre kendte sange med. Seebach hev også en fan med op på scenen for at synge med på et af numrene. Forståeligt nok. Det gav et lille, ekstra pift til koncerten på et tidspunkt, hvor festen var ved at falde lidt for meget til ro. Energien vendte dog tilbage igen, da både ’Millionær’ og ’Natteravn’ kom på banen.

Når store stjerner gæster Danmark, kan man ofte vente i timevis på, at de gider træde frem på scenen. Der var heldigvis ingen nykker hos Rasmus Seebach, som gik på til tiden og gav alt, hvad han havde i sig. Hvor er det dejligt at se så populær en kunstner med så stor respekt for sit publikum. Desuden mødte han op med et fremragende band, som leverede fantastiske guitarsoloer og tamburindans. De fem stjerner går i høj grad også til dem.

Vi takker for festen. Den kan sagtens gentages.

Setlist:

1. Vover på at gå
2. Lidt i fem
3. Lys i din lejlighed
4. Glad igen
5. Natten falder på
6. Mer’ end kærlighed
7. Den jeg er
8. Igen i dag
9. Nangijala
10. Engel
11. Den anden side
12. Falder
13. Vi lever
14. En skygge af dig selv
15. Millionær
16. Natteravn
17. Sirenerne

Ekstranumre:
18. I mine øjne
19. Under stjernerne på himlen