The Storm i Tivoli 13-04-2012

4 / 6 stjerner
      

Der var noget 80’er-glitter og 80’er-beat over The Storms optræden i Tivoli fredag aften, men det klædte bandet, som formåede at få fusionen mellem fordums poplyd og nutidens rock til at gå op i en højere enhed.

Der er noget særligt over at skyde fredagsrockprogrammet i gang på Plænen i Tivoli, og i år tilfaldt æren rock-duoen The Storm. ”Jeg har bedt en bøn om, at det ikke ville regne i aften,” sagde bandets forsanger Pernille Rosendal til de tusindvis af folk, som var mødt talstærkt op trods halvvåde, københavnske gader og køligt vejr. Og hun fik sit ønske opfyldt. Heldigvis.

The Storm består af parret Johan Wohlert (tidligere bassist i Mew) og Pernille Rosendal (tidligere forsanger i Swan Lee). Deres første album Where the Storm Meets the Ground fandt ikke vej ind i anmeldernes hjerter, men solgte omkring 25.00 eksemplarer. Dog var sangen ’Beauty of Small Things’ fra det første album en af koncertens højdepunkter med sin lidt Genesis-agtige klang og sit hurtige tempo.

Vågn nu op publikum!
Lyden i Tivoli var bedre end den plejer, og derfor lød mange af The Storms numre ganske upåklageligt  under den kolde aftenhimmel. Pernille Rosendal gav den gas i sorte glitterbukser og puff-ærmer, og sang med klar selvsikkerhed i stemmen. Koncertens første halvdel og sidste halvdel var bedst. I midten var der en periode, hvor tempoet i sangene dalede, og hvor man glemte at høre efter – med undtagelse af numrene Lullaby fra det første album og bandets største hit til dato ’Lost in the fire,’ fra det nyeste album Rebel Against Yourself. Her skete der en brat opvågnen blandt dele af publikum, som begyndte at kridte danseskoene igen.

Pernille Rosendal gjorde et ihærdigt forsøg på at komme tæt på publikum og gik flere gange ned ad scenen og rundt blandt de fremmødte. Under nummeret The Crown tog hun en lille prinsessekrone på hovedet og yderligere et bundt under armen for at hoppe ned fra scenen og sætte dem på hovedet af fremmødte piger.

Desværre virkede publikum ikke særligt oplagt det meste af aftenen (muligvis på grund af det kølige vejr), og undervejs virkede det da også som om, alt at dømme efter Pernille Rosendals udtryk, at være lidt af en kamp at få sat stemningen i gang nede på Plænen. Men det er ikke The Storms fejl og kan ikke trække ned i bedømmelsen af koncerten. Man må give Pernille Rosendal den credit, at det kræver en selvsikker rockkvinde at synge i glitterbukser og med fastelavnshat på hovedet.

The Storm udgiver et nyt nummer om få uger, hvilket publikum i Tivoli fik æren af at høre (desværre blev titlen amatøragtigt glemt af denne anmelder i kampens hede), men der hersker ingen tvivl om, at duoen har et nyt superhit på trapperne, og at de er værd at holde øje med i 2012.