A Road To Damascus: Velgørenhedskoncerter fremfor millionen


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Foto: PR

Hvorfor valgte i at lave et genreskift på In Retrospect i forhold til debuten?
Mads
: Vi havde alle sammen lyst til at prøve en masse ting af og prøve kræfter med det hele og vise hvad vi kunne. Da vi så havde turnéret med det, satte vi os sammen og spurgte hinanden om, hvad vi bedst kan lide og hvad vi synes var fedest at spille. Der var vi enige om at vi havde det sjovest med de sange der var lidt mere ”light harded”. Hvis det var der vi havde det sjovest, så synes vi også det var de sange vi skulle lave flere af.

Hvad har pladeselskabet Target gjort for jer i forhold til jeres selvudgivelse?
Mikkel:
Det har givet os rigtig meget at have Target bag os. Da vi udgav det første album, tænkte vi at vi sagtens selv kunne gøre det. Så vi kastede det ud og der kom hurtigt en musikvideo efter og det faldt bare ikke på den rigtige måde.
Mads: Det kunne egentlig bare gå for langsomt dengang.
Mikkel: Det blev desværre bare ikke promoveret ordentlig, så det kom ikke ud til nogen. Heller ikke selvom vi lagde det hele ud på YouTube. Men det vi gjorde denne gang, skulle det udgives gennem et label, da vi har haft brug for deres ekspertise i hvordan man begår sig på den rigtige måde: hvordan et album skal falde og hvordan de forskellige ting skal gøres.
På et plan er vi jo bare musikere så vi har ikke den samme erfaring som dem.
Mads: Vi sørgede jo for alt førhen, så det kunne være fedt hvis andre hjalp os, så vi kunne fokusere mere på det vi kunne.
Mads: Vi synes egentlig vi kom ret langt trods alt. Vi kunne bare ikke komme længere.

I overvejede også Søren Balsner som producer. Hvad kunne han have givet jer i forhold til Dino?
Mikkel:
Grunden til at vi overvejede Søren, var fordi han måske kunne komme med noget kunstnerisk sparring, og før har produceret noget fedt. Men det har Dino jo også i rigtig høj grad, så vi er rigtig glade for at vi valgte at tage til Sverige for at producere det.

Hvad er det i ser i bakspejlet i forhold til nu og dengang i udgav den første EP?
Mads:
Det er mest en reference til tekstuniverset og den tematik det kører over. Spiller det eller ej? Hvis ikke så skal man gøre noget ved det. Det reflektive budskab kommer ud i sangene på forskellige måder i vidt forskellige historier.

Hvordan fik i idéen til Rock’n’Charity:
Anders:
Det gjorde vi egentlig sammen med et andet venneband som ikke eksistere længere (Silence of September red.). Men vi valgte så at køre det videre.
Mads: Vi ville jo gerne, som et helt nyt band, ud og spille vores musik ude på nogle scener. Så vi valgte at droppe idéen om at droppe idéen om millionen og en masse koncerter, og i stedet lave et velgørenhedsarrangement som et koncept der faktisk viste sig at holde. Så vi fik lov til t komme ind på oge fede steder og nogle gode deal samt en masse lokale bands der viste sig at bakke op.
Mikkel: Vi synes jo egentlig det er pisse fedt, så det er ikke noget vi vil stoppe med lige foreløbig.

Ud af mange muligheder. Hvorfor Børnecancerfonden?
Mads:
Vi havde sat os ned sammen og diskuteret på kryds og tværs om hvem vi skulle vælge. Udover det havde vi også havde overvejet at skifte mellem de forskellige organisationer. Vi valgte dog at holde ved denne fond. De laver jo også et rigtig godt stykke arbejde.

Hvordan vælger i de bands der skal med?
Jakob:
Vi vælger dem ud fra hvor vi skal spille. Vi prøver at få gang i lokalmiljøet og få dem med ud at spille. Nogle bands synes vi også er så fede, at vi vælger at tage dem med flere gange. Dette for eksempel ved Low Rider Betty og Tiger/Swan.

Hvad har i af planer efter Rock’N’Charity:
Alle:
Vi skal sove og holde weekend!
Jakob: Jeg skal på tour! (merchandisesælger for magtens korridorer red.)
Mikkel: Det falder jo så julen er ved at starte så der skal købes gaver!
Mads: Vi kunne selvfølgelig godt tænke os at komme til udlandet, men det kræver det hele giver mening og får nogle gode sparringspartnere.
Mikkel: Der kunne måske også komme en ny sang frem i ny og næ!
Mads: Vi går i hvert fald ikke i hi og vi kommer ikke til at sidde stille!