Lukas Graham: Hvad hans sange handler om


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/shoutoutmusic.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

1. Ordinary Things
Lukas Graham: “Jeg fortæller pigen, at jeg er hendes og at hun ikke skal bekymre sig. Men det går ikke, og så er det ud at drikke øl med drengene og nyde foråret istedet. Pigen jeg dumper i teksten er i øvrigt ikke min egen. SÅ nederen kærester har jeg aldrig haft”

2. Nice Guy
Lukas Graham: “Det er fortællingen om den stereotype dumpap, der ikke har fattet, hvad piger vil have. De vil ikke have prinsen på den hvide hest, som kun stryger dem med håret og køber dem drinks i baren. Ikke kun Robin Hood, men også Prins John, ha-ha. Det er en reminder til alle mænd, for de fleste af os falder af og til i fælden”

3. Drunk In The Morning
Lukas Graham: “Den sang er jo skrevet meget spontant. Det var Sebastian fra BackBones fødselsdag, og vi var på bar. Drengene spillede et suverænt beat for mig, og så røg vi i studiet klokkentre om morgenen og lavede sangen. Lige dér. Den er liderlig, kærlig og ærlig”

4. When You’re With Me (interlude)
Lukas Graham: “Det er et kort lille budskab: Lad være med at tro, der er mere i det, end der er-agtig. Det kunne være en hilsen til en lytter, der bliver skuffet over os. Det er ikke nødvendigvis om et bollevenskab, men det kunne det selvfølgelig også være.”

5. Red Wine
Lukas Graham: “Min ven Morten var meget forarget over, at jeg ikke drak rødvin. Så før jeg drog seks måneder til Argentina, inviterede han mig over på culottesteg. Da jeg sad dernede i Buenos Aires, satte jeg pris på de billige flasker god rødvin. Sangen er skrevet på et hotelværelse, mens mine to besøgende veninder var faldet i søvn. Med ryggen mod sengegærdet.”

6. Apologize
Lukas Graham: “Vi kalder den her vores O.J. Simpson tune. Det er vores tegnefilmsang med opfundne karakterer. Handlingen er jo åbenlys nok… om at slå konen ihjel for at være utro og slippe på grund af bevisets stilling i retten. De mange samples af dommerstemmen og den tiltalte er lavet af os selv, så jeg har lagt stemmer til. Jeg har jo også indspillet tegnefilm som dreng. Der er ret mange piger, som måber første gang, de hører den her.”

7. Criminal Mind
Lukas Graham: “Her starter side to på LP’en så. Det er den dystre side. Den handler om at savne nogle drenge, der har gjort noget ulovligt. I bund og grund handler det om at man stadig holder af dem selvom de er kriminelle. Det er jo stadig barndomsvenner, og dem elsker man sku.”

8. Don’t Hurt Me This Way
Lukas Graham: “Det er jo til bolleveninden. At vi først var enige om, at det ikke var mere end det, og så udvikler hun alligevel følelser, der ikke kan gengældes, og at det gør ondt at se hende have det så dårligt.”

9. Moving Alone
Lukas Graham: “Det er om utroskab set fra barnets synsvinkel. Og barnet, der som voksen kommer ud i at gøre det samme selv. Jeg har mange venner, hvis forældre er blevet skilt, og det er en urimelig voksengørelse af børnene, som det medfører i en ung alder.”

10. Oh (Interlude)
Lukas Graham: “Det er en forkortet udgave af en sang, jeg selv skrev i gymnasiet. Hvad den handler om, må man selv regne sig frem til. Men den kunne også godt handle om at køre shots ned, ha-ha. Det var lidt tænkt som en joke, men det lyder faktisk ret fedt.

11. Never Let Me Down.
Lukas Graham: “Som jeg siger til vores koncerter, tror alle pigerne at det er en sang til en pige. Men alle sange kan jo ikke handle om piger. Den her er faktisk en hyldest til en Hof (øl). Hvor rar den er at holde i hånden. Den er skrevet sammen med Brandon Beal, som er virkelig dygtig.”

12. Before The Morning Sun
Lukas Graham: “Den er placeret til sidst. En trist sag. Om en ven, der mistede sinde brødre i Gaza. Om min Farfar der gik bort. Om en god bekendt der blev ramt af en vejsidebombe i Afghanistan. Akkompagnementet er helt dæmpet. Klaver og strygere og én stemme.”