Dúné har genfundet spilleglæden

Efter at have mistet 3 medlemmere (Cecilie Dyrberg, Malte  Aarup-Sørensen og Simon Troelsgaard) har Dúné fundet tilbage til spilleglæden og har også genfundet kernen både i musikken og i konstellationen. For ikke mange uger siden udsendte bandet deres nye single “Hell No!” med hvilken de fik sat en fin afslutning på det store Danish Music Award show i Forum. “Hell No!” er en forløber til det nye album “Wild Hearts” som udkommer den 4. februar 2013.

Fra “Enter Metropolis” til “Wild Hearts”

“Da vi skulle udgive vores andet album kunne intet blive stort nok. Det hele handlede om stylister, lædertøj og kæder. Skive var ikke stor nok til os, ikke engang København så vi skulle bare direkte videre til Berlin men det var jo slet ikke os,” udtaler bandet.

I årene efter udgivelsen af “Enter Metropolis førte det til at bandet blev nedgraderet fra 7 til 4 medlemmere, hvilket også medførte flere ændringer og udskiftninger i samarbejdspartnere.

“I flere perioder var vi faktisk ikke sikre på, om der nogensinde ville komme mere musik fra Dúné. Vi besluttede os for at lave vores tredje album i hemmelighed. Bare vi fire i vores øvelokale i Berlin. Ingen deadlines. Ingen pres. På den måde kunne vi lave et album helt på vores egne præmisser, og trække vores samarbejdspartnere ind i processen i et tempo der passede os,” fortæller forsangeren Mattias og fortsætter “derfor er ”Wild Hearts” også blevet lyden af Dúné anno 2013.”

“Selvom vi stadig er unge, er alting ikke nyt mere. Vi har oplevet meget og har opbygget en seriøs bunke erfaring. Vi har været hele verden rundt og tilbage igen flere gange. Det synes vi afspejler sig i vores nye musik. Det har taget lang tid at lave albummet, fordi vi skulle lære næsten alt helt fra bunden. Lige fra at sætte en mikrofon til guitaren og til at mixe lyden af alle instrumenterne. Derfor handler dette album om os. Det handler ikke om hvilken knap der er drejet på af hvem og hvor. Vi valgte dog til sidst, at lade albummets sound definere af Paul Kevin der har lavet alt fra Grinderman, Depeche Mode, Nick Cave, Erasure mv.”

På deres første studiealbum “We Are In The You Are Out Here” handlede deres sange om, at føle sig låst fast i en lille by og drømme om noget større, mens det andet album “Enter Metropolis” var mere centreret om at flytte væk og påbegynde rejsen mod at finde ud af hvem man er. På det nye album har tekstuniverset bevæget sig ude fra og ind i hjertet. Den påpeger mange af verdens mørke sider, men også hvorfor verden er smuk og unik og hvorfor vi skal elske de

“Vi tog nogle valg i jagten på drømmen. Det har været lærerigt og sjovt men også hårdt, da vi har valgt ligeså mange ting fra, som vi har oplevet ved at følge drømmen. Til sidst stod vi på afgrundens rand, men fandt tilbage til det vi nyder – at lave musik og skrive stærke sange om ting, der betyder noget for os. Vi skal selvfølgelig ikke prædike om hvordan livet er, når vi kun har levet en tredjedel af det, men vi ved bestemt hvordan det er at skulle leve med konsekvenserne af sine valg. Det kommer i høj grad til udtryk på albummet,” slutter bandet af.

Sidste gang Dúné var albumaktuelle var i 2009 med “Enter Metropolis”, der blandt andet indeholdt singlerne “Victim Of The City”, ”Let Go Of You Love” og ”Heiress Of Valentina” og som senere på året blev fulgt til dørs af den anmelder roste dokumentarfilm ”Stages” om Dúné.

Oplev Dúné live til foråret

28. marts                             Studenterhuset,Aalborg
29. marts                             Posten, Odense
30. marts                             Vega, København
05. april                                Train, Aarhus