Dúné klar med ny single

Der er gået 3 år siden Dúné udgav deres 2. studiealbum, “Enter Metropolis”, og meget er sket siden. Nu er bandet klar med førstesingles “HELL NO!” (udkommer lørdag den 10. november 2012) fra deres kommenden album “Wild Hearts”,  der udkommer den 4. februar 2013.

“Vi synes vi har arbejdet på vores nye plade i en evighed så vi kan slet ikke vente med at få danskernes øregange til at ringe med på en så finurlig rock sang som “HELL NO!” komplet med glam-riff, klap og børnekor. Alt sammen presset sammen på ca. 2.30 min.”

“Hell No!”, er ligesom resten af det kommende album, skrevet og produceret af bandet selv, samt indspillet i bandets nuværende hjemby, Berlin. Idéen til denne sang udspringer fra at lave et track der er så simpelt, at selv børn umiddelbart vil kunne synge med på det. Derfor har bandet også fået lidt hjælp til vokalerne af to lokale 9 årige piger.

“De to piger, Joëlle & Marlah, sparkede så meget røv i studiet. Vi var bange for, at de ville mangle tålmodighed, hvilket dog blev gjort til skamme. For da de for ethundrede-og- tyvende gang spurgte, om de måtte høre sangen igen, vidste vi, at vi havde fat i noget rigtigt. Den dybere mening med børnekoret er, at både den nuværende unge voksengeneration og den kommende ungdoms/voksen generation formidler budskabet sammen… og så lyder det bare virkelig fedt når børn synger rock musik.”

Teksten er skrevet af forsanger Mattias Kolstrup, der skrev den ned i sin grundform på 15 min. og har siden kun ændret minimalt ved den.

“”HELL NO!” er en opfordring til at turde stå fast og sige fra overfor krænkelser af vores rettidigheder. Om det gælder den samfundsovervågning, der er på vej ud af kontrol, kapitalens fordærvelse af verdenssamfundets udvikling eller noget helt tredje som lytteren selv kan tillægge teksten.”

På lørdag (10. november 2012) kan Dúné desuden opleves live til Danish Music Award, hvor de for første gang vil spille sangen live på TV og på dansk grund.
Udover dette er det muligt allerede nu, at høre et 1:30 minutter lang preview på hele albummet på iTunes.