Kontroversiel video fra dansk band fjernet fra YouTube

Videoen til den første single, fra det danske band Scarlet Chives, er så grænsesøgende, at YouTube efter få dage har følt sig nødsaget til at fjerne videoen fra den kendte videoplatform. Videoen handler undertrykkelse, magt, køn og sex. Singlen, ”The Timber Will Fall”, er blevet omsat til billeder af en af de mest hypede unge danske filminstruktører lige nu, Aske Bang.

Musikvideoen er en udbygget del af Scarlet Chives’ æstetiske univers. Smukke billeder af groteske scenarier trækker en linje til pladen, der er bygget op af lette dansable melodier med faretruende og dystre undertoner.

Sex spiller efterhånden en central rolle i mange andre musikvideoer. Den foreskel der er her, er dog er der ikke er lagt fingre imellem, og æstetikken er en anden end man normalt ser på MTV. Videoen er båret af rå og kødelige elementer: Døde dyr, brændehuggende mænd og frodige nøgne kvinder.

Videoen er kontrastfuld på en uigennemskuelig måde, som løfter sløret for, hvordan hele vores kommende album er. Vi har ikke lavet en video som denne for at skille os ud, men for at ruske i folks sanser. Vi kan godt lide at udfordre os selv og andre med vores musik, og det skulle også gælde denne video, som på mange måder repræsenterer vores kommende plade. Ved at lave noget ekstremt håber vi at rykke grænserne for, hvad der er ”tilladt”,” udtaler bandets forsanger Maria Holm.

Aske Bang, som er videoen instruktør, vækker for tiden meget opmærksomhed i den danske filmbranche. Han har lavet to kortfilm, som begge netop nu samtidig topper filmmagasinet EKKO’s shortlist over bedste danske kortfilm: Filmen ”Lady Boy”, der udspiller sig i et tranvestit-miljø er nummer ét på listen, mens filmen ”Fly on the wings of love” – en fantasi om brødrene Olsens vilde ungdom på road trip i Los Angeles – er nummer to på samme liste.

Det er en film om liderlighed, magt og begær, hvor jeg forsøger at provokere de gængse forestillinger, der er omkring magtbalancer imellem kønnene. Filmen kan aflæses som en lang pirring af mænds erotiske sanseapparat – eller sagt på en anden måde: i denne musikvideo er liderligheden bevidst sat i en slags system af kvinderne. For mig er sanselighed denne musikvideos kodeord,” udtaler Aske Bang om videoen

Bandets andet album udkommer mandag d. 2. september. Riot Factory’s udgivelser distribueres i både Norge og Danmark gennem Parlophone

Synes du det er iorden at videoen er blevet fjernet?